Boli

#azil batrani #azil

Cum sa alegi un azil pentru batrani potrivit nevoilor celor dragi?

Si pe tine te intristeaza faptul ca unul dintre parintii tai este singur si bolnav, iar tu nu te poti ocupa de ingrijirea lui? Ei bine, in cadrul unui azil batrani de renume, parintii sau bunicii tai pot avea parte de suportul mult dorit. Astfel, ei nu vor fi lipsiti de grija si atentia pe care doresti sa le-o oferi. Majoritatea persoanelor varstnice vad casele de batrani ca pe un loc in care copiii ii duc si ii uita acolo. Locul devine un mediu ostil, cu personal plictisit si neinteresat de bunastarea rezidentilor. Insa, in realitate lucrurile stau diferit.

Termenul de camin de batrani a cunoscut numeroase modificari de-a lungul timpului. Astazi, serviciile au evoluat considerabil. Au fost create numeroase institutii private, rezidentiale si independente de cele ale statului dedicate exclusiv nevoilor pe care le prezinta varstnicii. Un azil de batrani, pe de cealalta parte, este un centru de asistenta medicala de specialitate, care ofera odihna si ingrijire profesionista. Este un spatiu rezidential, modern, ce prevede o politica de supraveghere constanta.

Din nefericire, varsta inaintata aduce cu sine si probleme de sanatate, care necesita timp si ingrijire din partea personalului avizat. Multi varstnici sunt singuri si nu dispun de asistenta permanenta, fie din cauza faptului ca tinerii sunt plecati in strainatate sau au un program incarcat. Singuratatea, de asemenea, este foarte grea pentru varstnici.

Cand este indicat sa apelezi la un centru de ingrijire batrani?

  1.  Varstnicul sufera de o boala care poate reprezenta un risc pentru sine sau pentru cei din jur – Boli  precum Alzheimer sau Parkinson sunt frecvent intalnite la varstele inaintate. Chiar daca exista numeroase cazuri in care simptomele nu prezinta un risc ridicat, asistenta medicala permanenta este necesara pentru prevenirea si tratarea posibilelor crize. De asemenea, centrele de ingrijire a batranilor sunt dotate cu aparatura medicala performanta si personal avizat in tratarea bolilor venite odata cu varsta.
  1. Programul incarcat nu iti permite sa il ingrijesti singur, acasa – Majoritatea locurilor de munca solicita un program lung si incarcat, ceea ce face imposibila ingrijirea permanenta a varstnicilor din familia ta. Cazurile care nu necesita asistenta specializata sunt cele mai favorabile, insa lucrurile nu stau mereu asa. Mai mult, singuratatea ii poate deprima pe varstnici. In azilele de batrani au posibilitatea de a interactiona cu persoane de varsta lor si de a participa la activitati recreative.
  1. Dupa interventii chirurgicale care necesita reabilitare – Interventiile chirurgicale, mai ales la persoanele in varsta, necesita un timp indelungat de reabilitare. Aparatura specializata, dar si personalul avizat asigura buna desfasurare a vindecarii, motiv pentru care un centru de ingrijire a batranilor devine solutia ideala.

Personalul avizat este elementul esential atunci cand vine vorba de ingrijire intr-un camin de batrani in Bucuresti. Cu atat mai mult, gandul ca parintii sau bunicii tai sunt lasati pe maini bune te ajuta sa te linistesti. Atunci cand cauti un azil de batrani pentru persoanele dragi, trebuie sa ai in vedere prezenta urmatoarelor functii:

●      Medici (internist, geriatru)

●      Asistenti medicali

●      Kinetoterapeuti

●      Asistenti sociali

●      Personal de ingrijire si supraveghere

●      Preot

●      Psiholog

●      Bucatari

Pe langa personalul amintit anterior, varstnicii au nevoie si de socializare, astfel ca azilul ideal ar trebui sa puna la dispozitie urmatoarele:

●     Capela Ortodoxa, in care sa se oficializeaza in fiecare saptamana slujbele de Sfantul Maslu si Sfanta Liturghie

●      Un spatiu generos si intim pentru recreere in aer liber

●      Sala destinata socializarii si servirii mesei, disponibila tuturor beneficiarilor.

Desigur, dorinta de a-ti avea persoanele dragi aproape este mare, dar este mai important sa le oferi siguranta, buna dispozitie si ingrijire medicala. Un azil de batrani este solutia ideala. Mai mult, ii poti vizita oricand doresti.

Ai grija de persoanele dragi! Ofera-le cea mai buna ingrijire cu ajutorul serviciilor premium.

FOTO: luxab.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare