Boli

#beneficii miere de manuka # miere de manuka #miere #afectiuni

Cum sa alegi mierea de Manuka potrivita pentru fiecare afectiune

Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din intreaga lume, mierea de Manuka este cel mai recunoscut si studiat sortiment pentru actiunea antibacteriana, antivirala si antiinflamatorie. Pentru a beneficia insa de potentialul sau terapeutic, mierea trebuie aleasa in functie de afectiunea ce se doreste a fi tratata, dar, mai ales, trebuie sa fie autentica. Iata ce trebuie sa stii despre alegerea mierii de Manuka.

Cum se alege mierea de Manuka

Mierea de Manuka nu se administreaza la intamplare, ci in functie de nevoile fiecarei persoane in parte. In functie de puterea antibacteriana, mierea de Manuka se imparte in patru categorii:

  • Putere antibacteriana mica: ideala pentru consumul zilnic sub forma unui indulcitor natural, pentru intretinere sau preventie;

  • Putere antibacteriana medie: indicata pentru intarirea sistemului imunitar, recuperarea dupa raceli, in infectii usoare cu diverse bacterii si microbi;

  • Putere antibacteriana mare: pentru infectii de natura cronica si acuta care nu raspund la alte tratamente clasice, afectiuni digestive precum ulcerul gastric, intarirea sistemului imunitar slabit si sub forma de pansament pentru iritatii, arsuri si alte rani la nivelul pielii;

  • Putere antibacteriana superioara: recomandata in afectiuni cronice si acute cu agenti patogeni rezistenti la antibiotice (Stafilococul auriu, Helicobacter pylori, E.coli, Clostridium difficile sau tulpina bacteriana MRSA), afectiuni care au fost sau nu tratate anterior cu antibiotice conventionale.

Diferente intre mierea de Manuka si alte tipuri de miere

In comparatie cu mierea obisnuita a carui pH variaza intre limitele 3.4 - 6.1, mierea de Manuka prezinta intotdeauna un pH scazut datorita substantei d-gluconolactone care reduce in mod natural acest nivel. Un nivel pH scazut inseamna o capacitate mai buna de impiedicare a cresterii microbiene si o oxigenare mai eficienta in cazul ranilor cronice.

Mierea de Manuka este o miere raw, ceea ce inseamna ca nu este supusa tratamentelor care ar putea afecta calitatile sale terapeutice.

Una dintre principalele caracteristici ale mierii de Manuka se refera la consistenta care este mai groasa in comparatie cu mierea obisnuita. Asemenea majoritatii sortimentelor existente, mierea de Manuka trece prin procesul natural de cristalizare care este mult mai lent.

Gustul mierii de Manuka este unul usor dulceag, dar foarte intens si aromat, iar culoarea poate varia de la nuanta de chihlimbar care poate fi mai inchisa sau mai deschisa, in functie de provenienta si de concentratie.

Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa beneficieze de proprietatile celei mai apreciate si studiate mieri din lume, Vegis.ro a elaborat un ghid complex despre mierea de Manuka. Ghidul se poate descarca gratuit de aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului