Boli

# remedii constipatie #constipatie

Cum previi constipatia

Aproape fiecare dintre noi ne-am confruntat, la un moment dat in viata, cu un episod de constipatie. Este un simptom suparator, care poate duce si la aparitia altor probleme, cum ar fi infectiile urinare.

Contipatia, care este adesea insotita de senzatie de prea plin, greturi, balonare, cefalee, poate fi prevenita prin adoptarea a catorva masuri legate de obiciurile noastre de zi cu zi. Descopera despre ce este vorba:

Hidrateaza-te corect

O hidratare insuficenta este una dintre cauzele care pot duce la aparitia constipatiei. Ai grija sa consumi suficeinte lichide, ceea ce inseamna minimum doi litri de apa pe zi. Lichidele sunt cele care ajuta la miscarile intestinale, facand defecatia mi usoara. Daca te confrunti adesea cu episoade de constipatie, evita bauturile care deshidrateaza, precum alcoolul si cele care au in componenta lor cofeina.

Fa miscare

Miscarea este un at factor important pentru prevenirea si tratarea episoadelor de constipatie. Activitatea fiziaca ajuta la cresterea activitatii musculare din intestine, facand astfel defecatia mult mai usoara. Ideal este sa faci cateva exercitii usoare dupa fiecare masa.

Include fructe in alimentatia zilnica

Fructele au un continut bogat de fibre, despre care se stie ca ajuta la imbunatatirea digestiei. Cu cat avem o digestia mai buna, cu atat scade riscul aparitiei episoadelor de constipatie. Poti consuma fructe precum prunele, stafidele, perele, curmalele. Incearca sa mananci in fiecare zi si legume, care si ele ajuta la o buna digestie.

Nu face abuz de laxative

Una dintre greselile pe care o fac persoanele care se confrunta cu episoade de constipatie o reprezinta laxativele luate prea des. Corpul se va obisnui cu doza de laxative, ceea ce inseamna ca defecatia se va produce numai dupa ce luam aceste medicamente.


 Nu face exces de mancaruri grase

Este cunoscut faptul ca mancarurile bogate in grasimi pica greu la stomac. Ai grija sa le incluzi cat mi putin in dieta zilnica, sa nu faci abuz de alimente grase si de prajeli. De asemenea, este bine sa mesteci alimntele cat mai bine si cat mai incet si sa ai un program fix de mese.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului