Boli

#infarct #sanatate #boli cardiace

Cum previi atacurile cardiace. Masuri urgente pe care trebuie sa le iei!

Stilul de viata reflecta starea noastra de sanatate si este astfel important sa avem grija la ceea ce consumam. Alimentele sanatoase si proaspete ne ajuta sa prevenim afectiunile cardiovasculare, unele dintre principalele cauze de deces din lume.

Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni afectiunile cardiace:

Limiteaza consumul de grasimi

Limitarea consumului de grasimi este unul dintre principalele masuri pe care le poti lua pentru a reduce colesterolul din sange si afectiunile cardiace. Un nivel mare de colesterol in sange duce la arteroscleroza, care mareste riscul de atacuri de inima si infarct.

Pentru a reduce cantitatea de grasimi din dieta este necesar sa limitezi consumul de grasimi solide care se gasesc in unt sau margarina. De asemenea este necesar sa reduci si consumul de carne grasa si sa optezi pentru carne slaba de pui, vita si peste.

De asemenea, este foarte important sa verifici eticheta produselor pe care le cumperi. Produsele de panificatie si patiserie contin cantitati mari de grasimi si este indicat sa le consumi cat mai rar.

Atunci cand consumi grasimi, alege grasimi mononesaturate, precum uleiul de masline sau de rapita. Grasimile polinesaturate, care se gasesc in nuci si seminte, sunt de asemenea o alegere potrivita pentru o alimentatie sanatoasa.

Consuma proteine sarace in grasimi

Carnea slaba, de pasare sau peste, produsele lactate degresate sau albusurile sunt unele dintre cele mai importante surse de proteine. Ai grija insa sa alegi produsele sarace in grasimi, precum lapte degresat sau piept de pui.

Pestele este o alta sursa importanta de proteine si o alternativa pentru carnea grasa. Este bogat in acizi grasi omega 3, extrem de benefici pentru inima si care reduc colesterolul. Cantitati mari de acizi grasi omega 3 se gasesc in somon, macrou si hering. Alte surse importante sunt si semintele de in, nucile si uleiul de rapita.

Leguminoasele precum fasolea, mazarea si lintea sunt alte surse importante de proteine, care nu contin grasimi si colesterol.

Consuma mai multe fructe si legume

Fructele si legumele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale, au putine calorii si cantitati mari de fibre alimentare. Contin si substante active care te protejeaza de afectiunile cardiovasculare. Consumul de fructe si legume proaspete inhiba pofta de grasimi si alte alimente bogate in calorii, precum branza sau fast food.

Este insa indicat sa eviti consumul de nuci de cocos, legume prajite, legume cu sosuri grase, fructe la conserva cu continut mare de zahar.

Opteaza pentru cereale integrale

Cerealele integrale sunt o sursa importanta de fibre si nutrienti care regleaza presiunea sangelui si sunt benefice pentru sanatatea inimii. Pentru o dieta sanatoasa, incearca sa inlocuiesti produsele de panificatie rafinate cu cereale integrale.

De asemenea, poti introduce in dieta si seminte de in, care sunt bogate in acizi grasi omega 3. Aceste seminte pot fi consumate in iaurturi sau salate.

Limiteaza consumul de sare

Consumul in exces de sare contribuie la cresterea tensiunii arteriale, un factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare. Este astfel foarte important sa reduci consumul si folosirea de sare in preparatele culinare.

Este indicat sa eviti si consumul de alimente conservate, procesate si semipreparate, care contin cantitati mari de sare. Sarea poate fi inlocuita si cu ajutorul condimentelor, ierburilor si mirodeniilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare