Boli

# stari de stres # stari de anxietate #stres #anxietate

Cum poti reduce rapid si eficient starile de anxietate si stres?

Faptul ca traim intr-un secol din care anxietatea si stresul nu lipsesc absolut deloc, probabil ca nu mai reprezinta un secret sau o noutate pentru nimeni. Alergam haotic dintr-o parte intr-alta, ne alimentam necorespunzator si uitam in totalitate de noi si de nevoile noastre, astfel ca nu este de mirare faptul ca stresul, oboseala cronica, anxietatea, precum si alte afectiuni de aceasta natura sunt din ce in ce mai prezente in viata noastra. Stilul de viata modern este unul haotic prin natura sa, insa acest lucru nu inseamna ca nu putem face cateva schimbari benefice, care sa ne aduca linistea de care avem nevoie fiecare dintre noi. Anxietatea sau stresul sunt lucruri declansate de mai multi factori, astfel ca nu putem pune vina doar pe stilul de viata modern, insa cert este faptul ca stresul si starile anxioase pot avea un impact negativ asupra modului in care se desfasoara viata noastra de zi cu zi, motiv pentru care este esential sa cautam solutii cat mai eficiente prin care sa inlaturam aceste inconveninente care pot pune cu usurnta stapanire pe noi si pe modul in care interactionam cu realitatea.

Procesul de inlaturare al stresului sau anxietatii este unul destul de complex si de cele mai multe ori schimbarile nu vor veni peste noapte, asa cum probabil am fi tentati sa credem, insa acest lucru nu inseamna ca nu avem posibilitatea de a combate starile neplacute pe care acestea ni le produc. De cele mai multe ori, lucrurile simple sunt cele care reusesc sa ne scoata din aceste stari, astfel ca este mai mult decat recomandat sa apelam la ele atunci cand starile anxioase sau stresul ne coplesec. Pentru ca stim cu totii cat de neplacute pot fi aceste stari, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi practice de care poti tine cont atunci cand te confrunti cu astfel de stari.

Achizitioneaza-ti un animal de companie

Numeroase studii de specialitate au scos la iveala faptul ca animalele de companie nu doar ca reusesc sa ne aduca zambetul pe buze prin simpla lor existenta, insa acestea par a ne fi de un real ajutor si in inlaturarea stresului si a starilor de anxietate. Un animal de companie inseamna bucurie si momente placute, lucru care te poate ajuta sa depasesti cu usurinta perioadele stresante din viata ta. Un animal de companie va simti mereu cand ceva nu este in regula cu tine si va incerca sa iti inveseleasca ziua, asa cum stie el cel mai bine. Astazi este mai simplu ca niciodata sa fii proprietarul unui animal de companie avand in vedere ca ai posibilitatea de a regasi hrana pentru animale si accesorii penru acestea cu mare usurinta.

Bucura-te din plin de ceasca ta de cafea si petrece momente cu tine

Indiferent ca iti place gustul cafelei provenite din capsule de cafea, pad-uri sau orice alta forma, cert este faptul ca aceasta are beneficii importante atunci cand vine vorba despe inlaturarea starilor neplacute cauzate de stres si anxietate. Atunci cand savuram cafeaua, de multe ori este unicul moment pe care il avem pentru a-l petrece cu noi si in care putem putem defapt constientiza faptul ca anxietatea si stresul sunt cele care depind de noi si nu noi de ele.

Exercitii fizice

Chiar daca ai putin timp la dispozitie, cateva exercitii fizice nu doar ca te pot ajuta sa te bucuri de un plus de energie si vitalitate, insa sunt ideale si atunci cand vrei sa inlaturi stresul, anxietatea si oboseala din viata ta. Sportul este foarte bine cunoscut pentru faptul ca ajuta la eliberarea endorfnelor (hormon al fericirii), astfel ca dupa o sesiune de sport adesea ne simtim mult mai bine si mai fericiti, chiar daca totul pare inexplicabil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare