Boli

#protectie ochi # locul de munca #protejare ochi

Cum ne protejam ochii la locul de munca?

Protectia la locul de munca vine sub multe forme, de la respectarea normelor de siguranta pana la dotarea cu echipamente individuale de protectie. In special in constructii sau mediile de lucru industriale, alegerea echipamentului de protectie potrivit muncii prestate este cu atat mai importanta.

Protectia ochilor ar trebui sa fie una dintre prioritati pentru munca in medii de lucru cu riscuri de accidentare. Dotarea cu ochelari de protectie poate preveni accidente grave, care altfel ar rezulta in afectarea temporara sau chiar permanenta a vederii. Spre deosebire de ochelarii tipici, ochelarii de protectie trebuie sa se conformeze standardelor europene de siguranta.

Ochelarii de protectie pot beneficia de rezistenta crescuta la abraziune, zgariere, stropirea cu substante chimice daunatoare. Pentru munca in aer liber, protectia UV este indispensabila. De aceea, ochelarii de protectie pentru astfel de aplicatii ar trebui sa fie marcati EN 166 sau EN 170.

Bineinteles, pentru operatiuni cu riscuri crescute de accidentare, exista si alte metode de protejare a ochilor. Ochelarii de sudura sunt un astfel de exemplu.

Acestia sunt recomandati pentru operatiuni de sudura usoara, unde lumina intensa si stropirea cu scantei sau metal topit nu sunt o ingrijorare majora. Ochelarii de sudura ofera totusi o protectie limitata a fetei si a ochilor.

Pentru sudura cu arc se recomanda masca de sudura. De la modelele de baza pana la cele avansate, masca de sudura ofera atat o protectie eficienta a ochilor la raze UV si IR, cat si a fetei utilizatorului. Stropirea cu metal topit, scantei sau contactul cu gazele generate de sudura sunt principalele motive pentru a alege o masca de sudura. In plus, masca de sudura poate fi dotata cu lentile cu diverse grade de intunecare.

Modelele premium de masti de sudura pot beneficia de functia de auto-intunecare. Aceasta functie permite sticlei sa isi schimbe gradul de intunecare in functie de nivelul de lumina la care este expusa.

Pentru a face alegerea corecta, este esentiala evaluarea riscurilor din mediul de lucru. Nu in ultimul rand, tipul activitatii prestate si a materialelor cu care se va lucra este la fel de important.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare