Boli

#cum ne afecteaza bacteriile #bacterii #sanatate

Cum ne pot afecta bacteriile. Ce spun specialistii

 

Se pare ca bacteriile ne pot influenta atat silueta, cat si sanatatea. Mihaela Bilic a vorbit despre acest subiect extrem de important, dezvaluind ca mai multe bacterii specializate in metabolizarea glucozei se pot gasi in intestinul persoanelor supraponderale, astfel ca acestea au de suferit prin tendinta de ingrasare.

„Bacteriile ne influenteaza silueta si sanatatea

Asa cum exista o amprenta tactila unica pentru fiecare individ si populatiile de bacterii care traiesc in organismul nostru variaza de la o persoana la alta. De la silueta pana la preferintele alimentare si starea de sanatate, totul este influentat de bacterii.

Bacteriile intestinale au de 150 de ori mai multe gene decat fiinta umana, iar aceasta amprenta genetica enorma se numeste microbiom si este influentat continuu de stilul nostru de viata.

S-a demonstrat deja ca intestinul persoanelor supraponderale gazduieste mai multe bacterii specializate in metabolizarea glucozei, deci se ingrasa mai usor. Buna dispozitie este si ea influentata de microbiom, persoanele in varsta au mai putine bacterii cu actiune antistres, sunt mai predispuse la depresie si anxietate. Tot de genele bacteriilor intestinale depinde si rezistenta la substante toxice- avem bacterii care influenteaza capacitatea ficatului de a elimina toxinele din medicamente (de ex Paracetamol)

Din punct de vedere alimentar exista produse care fac bine unora si altora nu, tot pe baza de microbiom: soia are efect de protectie impotriva cancerului si bolilor cardiovasculare la peste 50% dintre asiatici. In cazul europenilor acest efect scade la 25-30% datorita faptului ca intestinele occidentalilor nu au gene bacteriene adaptate pentru a metaboliza complet soia. Deci n-ar fi rau sa tinem cont de traditiile alimentare, ele au determinat amprenta noastra genetica, enzimatica si bacteriana!”, a spus Mihaela Bilic, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare