Boli

#dezordine casa #ingrasare #curatenie casa #dezordine

Cum iti afecteaza dezordinea sanatatea

Dezordinea din propria locuinta afecteaza grav starea de sanatate. Duce la izolare, intimidare , oboseala si impiedica evolutia personala. In acelasi timp iti vei pierde credibilitatea, persoanele din jurul tau se vor purta urat cu tine si nu vei mai putea sa iei deciziile corecte in viata.

Iata ce trebuie sa stii despre dezordinea din casa:
 

Dezordinea din casa te face sa te simti obosit


Majoritatea persoanelor care sunt dezordonate si au o casa neingrijita spun ca nu au energia necesara pentru a face curatenie. Aceste persoane se simt in permanenta obosite. Lipsa energiei si oboseala sunt insa cauzate tocmai de dezordinea din casa.

Energia statica care se aduna in jurul lucrurilor aruncate la intamplare prin casa cauzeaza oboseala si letargie. Curatenia elibereaza energia statica din locuinta ta. De asemenea, acest lucru influenteaza si organismul tau, care isi va recapata vitalitatea.
 

Dezordinea te impiedica sa evoluezi


Atunci cand intreaga locuinta este in dezordine , nu vei mai avea spatiu pentru lucruri noi in viata ta. Odata cu dezordinea si lucrurile vechi din locuinta ta, si gandurile tale vor ramane in trecut. Vei fi stresat in continuare de aceleasi probleme pe care le ai de mai multa vreme.

Curatenia in locuinta te va ajuta sa te confrunti direct cu problemele care te-au agasat si sa incerci sa le rezolvi. Pentru a te simti mai bine este nevoie sa renunti la trecut si sa te concentrezi pe lucrurile frumoase din viitor.
 

Dezordinea favorizeaza acumularea de kilograme in plus


Persoanele ale caror locuinte sunt dezordonate au tendinta sa fie supraponderale. Specialistii sunt de parere ca atat grasimea corporala, cat si dezordinea sunt forme de autoprotectie. Prin acumularea de straturi de grasime sau dezordine in jurul nostru, speram sa ne protejam si sa evitam socurile vietii.

Pisohologii spun ca ne protejam in special de emotiile si sentimentele pe care nu putem sa le exteriorizam usor. In acest fel avem iluzia ca putem controla mai bine evenimentele din viata noastra si putem preveni lucrurile care ne fac sa suferim.
 

Dezordinea poate provoca confuzie


Atunci cand traiesti inconjurat de lucruri aruncate la intamplare si dezordine, este imposibil sa gandesti clar despre ce trebuie sa faci in viata.

Atunci cand incepi sa faci curatenie, vei incepe sa gandesti mult mai clar, iar deciziiile pe care trebuie sa le iei in viata vor deveni mult mai usoare. Curatenia din locuinta este unul dintre cele mai importante lucruri care te vor ajuta sa descoperi toate oportunitatile vietii.
 

Dezordinea afecteaza modul in care oamenii te trateaza


Oamenii te trateaza in acelasi mod in care te tratezi si tu. Daca te apreciezi si ai grija de propriul aspect si propria sanatate, oamenii din jurul tau se vor purta frumos cu tine.

Daca esti lenes , nu ai grija de tine si de locuinta ta si lasi ca dezordinea sa iti acapareze viata, vei atrage in permanenta oameni care se vor purta urat cu tine.
 

Dezordinea te face sa te simti rusinat


Daca ai ajuns in stadiul in care locuinta ta este o dezordine generala, te vei simti rusinat si vei evita sa inviti acasa prieteni sau membri ai familiei.

Poti trai in dezordine o perioada lunga de timp, insa izolarea de societate si evitarea intalnirilor cu prietenii tai pot duce la probleme grave de sanatate. In plus, iti vei pierde increderea in fortele proprii, iar calitatea generala a vietii va fi grav afectata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare