Boli

#detoxifiere #infectii urinare #par #reumatism #insomnie #sanatate #luna

Cum influenteaza luna sanatatea organismului

Luna joaca un rol major asupra sanatatii, spun specialistii. De foarte multa vreme se vehiculeaza mituri potrivit carora in noptile cu este bine sa-ti tunzi parul pentru ca acesta va creste mai frumos sau ca anumite persoane devin mai nervoase decat de obicei si au dificultati in a adormi.

Cercetatorii au analizat aceste aspecte si au tras concluziile. Iata o parte dintre cele mai dezbatute probleme legate de influenta lunii asupra organismului.

Insomnie

In serile cu luna , anumite persoane devin mai nervoase, au dificultati in a adormi sau au chef sa faca tot felul de activitati fizice. Explicatia oferita de o echipa de astrofizicieni din Geneva este aceea ca luna actioneaza asupra electronilor si ca acestia evolueaza dupa anumite faze.

Astfel, luna emite radiatii electromagnetice diferite in functie de calendar. Aceste „micro-unde” actioneaza asupra electronilor din celulele corpului. In perioada de luna plina , radiatiile pot avea un efect electric, excitant.

Reumatism

Durerile articulare, senzatia de intepenire in momentul ridicarii, neplacerile cauzate de artrita se pot acutiza cand este luna plina sau cand luna este in descrestere. Potrivit unor studii de specialitate, substantele fluide din organism pot deveni mai acide (diminuarea pH-ului) in perioada de luna noua sau luna in descrestere. Artrita este o inflamatie care poate avea ca origine un exces de aciditate in lichidul sinovial.  

Cresterea parului

Pentru a avea un par viguros si pentru a obtine o crestere rapida (de la 1,5 la 1,8 cm pe luna), se spune ca este bine sa iti tunzi parul cand este luna plina sau luna in crestere. Explicatia stiintifica la acest mit este aceea ca sanatatea parului depinde de o buna la nivelul scalpului, pentru un aport de nutrienti.

In acelasi mod in care se formeaza mareele, forta de atractie lunara actioneaza asupra fluidelor interne, in special a sangelui. Luna plina contribuie la cresterea vasodilatatiei si a debitului vaselor capilare.

Sanatatea mentala

Potrivit unor specialisti americani din cadrul Universitatii din New Orleans in 1995, momentele lunii au un anumit efect asupra comportamentului uman. In acest sens, exista spitale de psihiatrie care au adoptat protocoale de ingrijire speciala in momentul in care este luna plina. Insa, nu s-a validat o legatura intre comportamentul oamenilor si ciclicitatea lunii.

Probleme venoase

In acelasi mod in care forta de atractie a lunii mareste nivelul apei marii oceanelor, luna plina favorizeaza „umflarea” lichidelor din corp. La persoanele la care peretii venosi sunt mai fini si mai fragili, simptomele de picioare grele, varice si se pot acutiza. Deoarece corpul este compus din 60-80% apa, exista posibilitatea ca toate celulele corpului sa cunoasca un fenomen similar unei „maree interioare”, cauzate de forta atractiei lunare.

Infectii urinare

40% dintre femei sufera la un moment dat in de cistita, afectiune cauzata adesea de colibacilii prezenti in organism. Cand este luna plina, aceste bacterii se inmultesc mult mai usor ceea ce produce o scadere a apararii imunitare si ulterior o inflamare a vezicii.

Specialistii au cercetat in laborator acest fenomen si au observat ca bacteriile colibacili se dezvolta mult mai usor in urina alcalina. Comparand analizele si ciclurile lunare, specialistul a descoperit ca pH-ul urinar se va diminua in momentul in care este luna noua sau in descrestere si va creste cand este luna plina.

Detoxifierea organismului

O cura de detoxifiere cu peste, legume si fructe in momentul in care este luna plina va favoriza eliminarea rapida a toxinelor ingerate. Luna plina actioneaza asupra fluidelor corporale provocand, gratie fortei de atractie, un fel de maree interioara. Circulatia sangvina se amelioreaza, genereaza drenajul ficatului si o mai buna activitate a rinichilor. Functiile corpului vor functiona mai bine si mai repede.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului