Boli

#animale de companie #depresie #caine #sistem imunitar #alergii #pisica #sida #hipertensiune arteriala

Cum influenteaza animalele de companie sanatatea oamenilor

Animalele de companie sunt adevarati prieteni, care pot contribui atat la redarea starii de bine a stapanului, obosit dupa o zi de munca, cat si la imbunatatirea sanatatii acestuia. Iata ce efecte pot avea animalele de companie asupra organismului uman!

Animalele de companie intaresc sistemul imunitar al stapanilor

Studiile au aratat ca mare parte dintre copiii care cresc inconjurati de animale - fie ca este vorba despre un caine, o pisica, sau animale mari de ferma - sunt mai putin predispusi la a dezvolta alergii sau astm.

De asemenea, in cazul in care animalele traiesc in casa, riscul ca micutii sa dezvolte eczeme este mult mai scazut. "Cainii sunt animale murdare, iar bebelusii care sunt expusi la murdarie si alergeni au un sistem imunitar mai puternic", a declarat James E. Gern, unul dintre cercetatorii care a realizat studii despre influenta animalelor de companie asupra sanatatii oamenilor.

Animalele de companie te ajuta sa legi prietenii

Animalele de companie, in special cainii, te pot ajuta sa relationezi mai bine cu persoanele din jur, sa legi prietenii. Cainii te pot ajuta sa scapi de izolarea sociala si de timiditate, potrivit cercetatorilor.

Conversatiile intre persoane incep cu usurinta, in prezenta unui animal de companie. Oamenii intreaba despre rasa, despre dificultatile de crestere si de aici se porneste o adevarata conversatie, care poate fi inceputul unei prietenii.

Animalele de companie, "tratamente" pentru diferite boli

Potrivit studiilor, persoanele care sufera de Alzheimer au mai putine accese de anxietate, in cazul in care exista un animal in casa.

Cainii sunt, de asemenea, adevarati prieteni pentru persoanele nevazatoare, care reusesc sa se deplaseze cu ajutorul lor.

Persoanele care sufera de SIDA sunt mai putin susceptibile de a suferi de depresie, daca au un animal de companie, mai ales daca sunt foarte atasate de acesta.

In plus, cercetarile mai arata faptul ca pacientii cu hipertensiune arteriala, care au adoptat o pisica sau un caine, au simtit o imbunatatire semnificativa a sanatatii lor.

Un alt beneficiu pe care animalele de companie il aduc sanatatii celor din jur este acela ca ajuta la cresterea nivelului de serotonina si dopamina - neurotransmitatori care influenteaza starea de spirit, oferind placere.

Sursa foto: wrha.mb.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare