Boli

#oboseala #epuizare

Cum combatem oboseala?

In perioada iernii si mai ales cand aceasta e pe sfarsite, organismul resimte oboseala. Inca de la primele semne de slabiciune fizica este bine sa reactionati. Aveti la indemana mijloace foarte simple de a va repune in forma.

Somn „zdravan”, cateva zile la rand Gripa, raceala, lipsa somnului, stres, carente de vitamine si minerale... motivele de a fi obosit/a nu lipsesc. Fara sa asteptati prea mult, ganditi-va la cum sa va reveniti. Lipsa somnului este generatorul de oboseala numarul 1.

Deci, este recomandat sa dormiti suficient si bine. In mod normal este bine sa va culcati la ore potrivite si pentru a facilita somnul respectati un ritual. Exercitii fizice impotriva surmenajului Sportul nu accentueaza oboseala, dimpotriva.

Este un excelent mod de a va crea o stare de buna dispozitie si de a va regulariza apetitul. Mai mult decat atat, sportul este benefic in tratarea mai multor afectiuni, precum bolile cardiovasculare. Sfaturi alimentare anti-oboseala Cresteti consumul de fructe si legume

  • Fructe de sezon: mandarine, grepfrut, kiwi, suc de portocale stoarse - la micul dejun, ananas etc. Ar trebui sa mancati doua pe zi, preferabil chiar trei.
  • Legume proaspete si crude: pe langa legumele gatite, o cruditate este recomnadata la fiecare masa. Atat legumele, cat si fructele, au foarte multe proprietati benefice pentru organism, mai ales datorita faptului ca sunt bogate in vitamina C si acid folic, elemente care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.
  • Carne, peste, oua, o data pe zi. Cel putin la o masa, meniul vostru trebuie sa contina carne, peste si oua. Organismul devine mai puternic si rezista mai usor stresului, efortului fizic sau intelectual si mai ales afectiunilor virale.
  • Limitati consumul de alcool si alte stimulente Energizantele si in special bauturile care contin cafeina (cafea, ceai etc) dar si alcool obosesc inutil organismul. Daca veti consuma prea multa cafea in efortul de a invinge oboseala, s-ar putea sa va treziti perfect vioi si plini de energie in momentul in care vreti sa mergeti la culcare, instalandu-se astfel insomnia.
  • Mizati pe magneziu Nu in ultimul rand luati magneziu. O alimentatie bogata este in general suficienta pentru a acoperi necesarul organismului. Totusi puteti creste aportul de magneziu optand pentru cereale, spanac, faina de hrisca, fructe uleioase (nuci, alune, fistic), legume uscate ( fasole alba , linte, mazare), ciocolata neagra si apa minerala .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare