Boli

#sanatate #boli # boli fumator #greseli sanatate

Crezi ca ai un stil de viata sanatos? Iata cum iti sabotezi organismul fara sa stii!

Esti probabil constient/a de importanta micului dejun, a orelor de somn suficiente si a faptului ca nu trebuie sa iti potolesti foamea cu mancare de tip fast-food si bauturi acidulate. Cu toate acestea, exista o multime de alte greseli care au legatura cu sanatatea ta si pe care le comiti fara sa vrei. Iata cateva dintre ele!

Iti aerisesti rufele ude

Abia ce le-ai scos din masina de spalat si te apuci sa le intinzi pe uscatorul de rufe. Ele pot parea curate, dar, de fapt, polueaza aerul, scrie Huffington Post. Hainele umede pot creste umiditatea si astfel pot crea un mediu alergen, unde acarienii si sporii de mucegai se pot dezvolta in concentratii cu pana la 300% mai mari decat limitele admise. Da drumul la ventilator si inchide usa, atunci cand iti usuci rufele in baie.

Te speli pe dinti imediat dupa micul dejun

De fiecare data cand bei o cafea sau un suc de portocale, acidul se gaseste din abundenta in gura. Daca te speli pe dinti inainte ca saliva sa neutralizeze pH-ul, nu faci decat sa accelerezi eroziunea smaltului. Pentru a evita asta, bea un pahar cu apa imediat dupa cafea sau suc si asteapta 30 de minute pana la periaj.

Te saruti cu un fumator

Pe langa mirosul de tigara, toxinele din aceasta slabesc apararea sistemului imunitar de la nivelul gatului. Iar acest lucru ii predispune pe fumatori sa contacteze virusul numit "Neisseria meningitides".

Acesta se manifesta ca o boala ce cauzeaza febra, dureri de cap severe, confuzii sau chiar coma. Bacteria se raspandeste prin saliva care urca din gat, iar sarutul este o cale evidenta prin care se raspandeste. Evita sa te saruti cand esti racit/a si convinge fumatorul sa renunte.

Acelasi medicament pentru mahmureala, cat si pentru durerile de cap

S-ar putea deja sa te fi obisnuit sa folosesti paracetamolul ca analgezic. In combinatie cu alcoolul, rinichii tai s-ar putea sa aiba de suferit, avertizeaza un studiu realizat de profesorul asistent de cercetare si biostatistica de la Universitatea Parker, din Dallas, Harrison Ndetan.

Astfel, jumatate dintre subiectii care au raportat ca iau analgezice si beau alcool saptamanal in cantitati moderate sufereau de boli de rinichi. Paracetamolul inhiba o proteina pe care organismul o foloseste pentru a metaboliza alcoolul, explica Ndetan, citat de Huffington Post. In plus, alcoolul duce la deshidratare, ceea ce afecteaza rinichii si mai mult.

sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului