Boli

#verice #tratament varice

Crema VenoFarm, cel mai nou tratament impotriva varicelor

Varicele au devenit o problema a timpurilor moderne. Chiar si persoanele tinere sunt afectate. Statul in picioare sau la birou, lipsa de exercitiu fizic, alimentatia inadecvata, lista tot mai lunga de chimicale pe care le consumam – toate contribuie la aparitia varicelor.

In stadiile initiale, varicele sunt mai mult o problema cosmetica. Dar, daca cei afectati nu urmeaza un tratament pentru varice corespunzator, problemele se agraveaza si efectele devin mult mai serioase.

Din fericire, astazi exista Crema VenoFarm pentru varice.

Informatii generale

Varicele afecteaza aproximativ 20% dintre oameni si sunt mai frecvente la femei, in special dupa varsta de 50 de ani. Venele varicoase sunt vene proeminente, inflamate, dilatate si au o culoare albastra, fiind vizibile prin piele. De obicei, apar pe picioare, insa pot aparea si in alte zone ale corpului. Desi femeile sunt cel mai adesea victimele acestor probleme, si barbatii pot suferi de varice.

Cauze principale

Varicele apar, de regula, din cauza unor probleme ale sistemului circulator. Venele conduc sangele incarcat cu dioxid de carbon de la organe si tesuturi catre inima, iar de acolo, mai departe, la plamani, in vederea oxigenarii. Venele de la nivelul picioarelor trebuie sa transporte sangele contrar gravitatiei, de jos in sus. Din acest motiv, este important ca valvele din interiorul venelor membrelor inferioare sa functioneze bine.

Varicele apar atunci cand valvele nu mai functioneaza in parametri optimi, sunt deteriorate, iar sangele este transportat cu dificultate, stagnand si dilatand venele. Principalele cauze sunt factorii ereditari si stilul de viata.

Deteriorarea venelor este generata de scaderea productiei de colagen. Acest fenomen este mostenit de la parinti si este mai frecvent, in general, dupa varsta de 50 de ani. De asemenea, stilul de viata sedentar, obezitatea sau timpul prelungit de stat in picioare sunt factori care influenteaza aparitia varicelor.

Sarcina este un alt factor de risc, atat din cauza cresterii in greutate, cat si din cauza modificarilor hormonale care favorizeaza aparitia varicelor. Astfel, peretii vaselor de sange se relaxeaza, in timp ce volumul de sange creste, ceea ce poate determina probleme ale sistemului circulator. Acelasi lucru este valabil si pentru femeile aflate la menopauza.

Alti factori includ:

  • Efortul fizic sustinut sau foarte intens
  • Sporturi care presupun efort asupra picioarelor, prin opriri sau porniri bruste (de exemplu, tenisul)
  • Bai foarte calde frecvente sau de lunga durata (vasele sanguine se dilata de la caldura)
  • Utilizarea de ceara fierbinte pentru epilare
  • Pantofi cu toc inalt sau prea stramti
  • Fumatul si consumul excesiv de alcool si cafea
  • Utilizarea anticonceptionalelor pe perioade indelungate

Simptome caracteristice

In primul rand, putem recunoaste varicele dupa aspect. Dupa cum am mentionat, varicele sunt proeminente si se observa la suprafata pielii. Sunt inflamate, au o culoare albastruie sau violet, pielea este mai uscata si mai intinsa. De asemenea, varicele provoaca senzatie de picioare grele, obosite, dureri, furnicaturi sau intepaturi si chiar sangerari.

In stadiile initiale, doar aspectul este cel care indica prezenta varicelor, disconfortul fiind minim. In schimb, in stadiile avansate, sunt tot mai greu de suportat. Pentru un diagnostic corect, se recomanda o vizita la medicul de familie sau la un medic specialist, flebolog. Diagnosticul se stabileste in urma observarii aspectului venelor, prin anamneza (analiza antecedentelor pacientului) si, daca este cazul, prin teste suplimentare, de exemplu un test Doppler.

Tratament

Medicina a dezvoltat mai multe tratamente impotriva varicelor, cu eficienta mai mica sau mai mare, neinvazive sau care implica interventii chirurgicale.

Bineinteles, metodele neinvazive sunt de preferat si dintre acestea se remarca crema impotriva varicelor VenoFarm, care s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente remedii existente in prezent pe piata, mai ales in stadiile initiale ale afectiunii.

Tratamente neinvazive – Crema VenoFarm

Tratamentul pentru varice VenoFarm ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine si combinarea sa cu alte metode, precum purtarea ciorapilor de compresie, masaj, evitarea factorilor de risc, activitate fizica moderata etc. creste si mai mult eficienta.

Crema VenoFarm este complet naturala si efectele sale se simt in profunzime inca de la primele aplicari. Imbunatateste circulatia sangelui, sporind rezistenta si elasticitatea venelor, normalizeaza tensiunea arteriala, combate imbatranirea prematura a peretilor vaselor sanguine, regenerand sistemul circulator. Elimina in mod eficient senzatia de picioare obosite, mancarimea si durerile inca de la prima aplicare. Inflamatiile se reduc in 24 pana la 48 de ore de la prima aplicare, iar varicele sunt eliminate definitiv prin aplicare constanta. Tratamentul pentru varice VenoFarm ofera efecte rapide si de lunga durata.

Crema VenoFarm este bogata in polifenoli, nu contine parabeni, coloranti, compusi sintetici sau organisme modificate genetic. Datorita compozitiei naturale, nu are contraindicatii, putand fi utilizata pe termen indelungat, atat pentru tratament, cat si pentru profilaxie. Contine extract de castane salbatice, (care au efect antiinflamator si reduc permeabilitatea capilara), extract de samburi de struguri (care normalizeaza tensiunea arteriala si reduce colesterolul), extract de radacina de spanz (ce calmeaza durerea si elimina senzatia de oboseala).

Cele trei extracte contin, pe langa multe alte principii botanice benefice, Resveratrol și Escină. Cele două ingrediente naturale se completează una pe cealaltă. Complexul rezultat conferă cremei pentru varice VenoFarm un spectru larg de acțiuni în tratamentul varicelor.

Resveratrolul este un antioxidant puternic cu rol imunoprotector, antiinflamator, cicatrizant și regenerator, care menține valorile normale ale colagenului. Resveratrol susține buna funcțiune a sistemului imunitar, reduce colesterolul și trigliceridele și are efecte regenerative la nivelul sistemului circulator.

Escina crește tonusul muscular și intensifică fluxul sanguin, mărind rezistența la presiune a vaselor de sânge. Escina are proprietăți antiinflamatoare, antiedematoase și antiexudative, fiind un amestec complex de glicozide care derivă structural din doi agliconi triterpenici pentaciclici polihidroxilați: protoescigenol și baringtogenol C.

Tratamentul pentru varice VenoFarm poate fi utilizat indiferent de varsta si stadiul varicelor. Crema VenoFarm se aplică imediat după ce a fost realizată igiena picioarelor. Se ia o cantitate generoasă de cremă și se aplică pe zonele afectate de varice, apoi se masează ușor până când se absoarbe în piele. Tratamentul Venofarm se aplică de două-trei ori pe zi, prin masaj, timp de 5 până la 10 minute, în funcție de stadiul varicelor.

După aplicarea tratamentului pentru varice VenoFarm este indicat statul în poziția culcat. Sub picioare, în zona călcâielor, se recomandă așezarea unei perne de dimensiuni mici. De-a lungul unei perioade de repaos de 10-15 minute, circulația sangvină se va accelera și tensiunea arterială se va normaliza.

Alte tratamente impotriva varicelor

Alte solutii de tratament includ scleroterapia simpla (injectarea de solutie salina in vene), scleroterapie ghidata ecografic (la fel ca scleroterapia, insa vizeaza venele care nu se vad prin piele), ablatie prin radiofrecventa (sub anestezie, medicul actioneaza asupra venelor cu laserul, reducand inflamatia), flebotomie (incizii pentru a indeparta portiunile dilatate din vene) sau stripping (metoda chirurgicala clasica, care consta in indepartarea venei responsabile de aparitia varicelor). Strippingul este cea mai complexa metoda de tratament, se realizeaza sub anestezie generala si este recomandata doar cand restul metodelor nu au dat rezultate, iar gravitatea si complicatiile posibile impun o astfel de abordare.

Complicatii

Varicele nu se vindeca de la sine, deci este foarte importanta urmarea unui tratament corespunzator si schimbarea stilului de viata, prin eliminarea factorilor de risc. Netratate, varicele pot duce la sangerari, chiar si hemoragii, tromboflebita (formarea cheagurilor de sange in vene), insuficienta venoasa, eczeme, ulcere varicoase, dermatita ocra.

Preventie

Daca nu aveti varice inca sau acestea sunt in stadiu incipient, este important sa luati masuri inca din acest stadiu pentru a le tine sub control si eventual elimina inainte de a avansa spre stadiile superioare. In primul rand, evitati hainele foarte stramte, deoarece acestea ingreuneaza circulatia sanguina la nivelul membrelor inferioare. Urmati o dieta echilibrata, cat mai sanatoasa posibil si incercati sa preveniti obezitatea. Miscarea si exercitiile fizice moderate joaca un rol extrem de important in preventia varicelor. Evitati tocurile foarte inalte si pantofii prea stramti, alegeti intotdeauna incaltaminte comoda si potrivita. Nu uitati sa va hidratati corespunzator si evitati baile foarte fierbinti.

Desi in stadiile initiale sunt doar o problema estetica, varicele pot avea complicatii grave, afectand viata pacientului. Stilul de viata sanatos este cea mai buna metoda de preventie, insa daca varicele au aparut deja, este important sa incepeti sa aplicati imediat un tratament impotriva varicelor precum crema VenoFarm si sa consultati un medic, care sa confirme diagnosticul si sa identifice optiunile de tratament.

Sursa foto: crema-venofarm.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare