Boli

Creierul poate suprima amintirile neplacute

Foarte multe persoane isi doresc sa posede capacitatea de a uita amintirile neplacute , dureroase. Acest lucru a fost descoperit, recent, prin intermediul rezonantei magnetice, de catre un grup de cercetatori israelieni de la Institutul de Stiinta Weizmann din Rehovot. In cadrul studiului, participantii aflati sub hipnoza au fost convinsi sa uite un documentar pe care il vizionasera cu o saptamana in urma. Acest procedeu al scanarii creierului efectuat in timpul sedintelor de stergere a amintirilor a scos la iveala reducerea activitatii in anumite zone ale creierului si cresterea activitatii in alte zone. Descoperirea a demonstrat faptul ca amnezia indusa in timpul hipnozei a facut ca mintea voluntarilor sa reactioneze prin blocarea informatiilor in momentul in care au fost intrebati de documentarul respectiv. Acest studiu vine ca o completare la o descoperire asemanatoare efectuata de catre un grup de cercetatori americani, in 2004, menita sa faciliteze dezvoltarea unor noi tratamente impotriva depresiei. Potrivit specialistilor din SUA, creierul uman este dotat cu un mecanism care permite stergerea intentionata a amintirilor neplacute. Astfel, persoanele care au suferit traume pot selecta ce amintiri pastreaza despre incidentele care le-au macinat existenta pana in acel moment. Potrivit cercetatorilor, procesul de suprimare a memoriei se situeaza in cortexul prefrontal, considerat centrul de control al gandurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare