Boli

#sistem nervos central #encefalita coronavirus #infectie coronavirus #coronavirus #encefalita # coronavirus china

Coronavirusul afecteaza sistemul nervos central! Ce spun noile descoperiri ale expertilor

Medicii din China au facut noi dezvaluiri despre coronavirus. Potrivit expertilor in domeniu, in urma cercetarilor s-a descoperit ca noul coronavirus poate provoca daune la nivelul sistemului nervos central.

Echipa de medici de la spitalul Ditan din Beijing, China, o institutie desemnata pentru tratarea bolii provocate de noul coronavirus (COVID-19), a anuntat joi ca a vindecat un pacient de sex masculin in al carui lichid cefalorahidian a fost detectat virusul, potrivit realitatea.net.

Daca studiile anterioare au demonstrat ca virusul poate afecta numeroase organe (printre care rinichii, ficatul si inima), acum s-a dovedit ca acesta poate produce daune sistemului nervos central al pacientului.

Acest lucru a fost decoperit in cazul unui pacient de sex masculin in varsta de 56 de ani, care a fost diagnosticat cu temutul virus pe 24 ianuarie. Acesta avea simtome grave si nu raspundea la tratamentele obisnuite. In sectia de terapie intensiva, pacientul a dezvoltat simptome asociate reducerii starii de constienta, desi nu existau indicii privind prezenta unor anomalii in urma tomografiei computerizate. Personalul medical a realizat secventierea genica pe esantioane de lichid cefalorahidian prelevate de la pacient si astfel s-a confirmat prezenta noului coronavirus, pacientul fiind diagnosticat cu encefalita, o inflamatie a creierului. Dupa tratamentul aplicat pentru encefalita virala, simptomele neurologice ale pacientului au disparut treptat, scrie realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare