Boli

#victor costache # coronavirus romania #coronavirus #ministrul sanatatii

CORONAVIRUS - Ministrul Sanatatii: Toate varstele sunt afectate. Nimeni nu este ferit!

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat joi seara ca nimeni nu este la adapost, indiferent de varsta. Virusul afecteaza pe toata lumea, indiferent ca sunt copii, adulti sau batrani.

Intrebat care este scenariul evolutiei coronavirusului in Romania, Victor Costache a declarat ca este greu de anticipat.

"Scenariul este greu de anticipat deoarece autoritatile si Guvernul Orban au luat masuri foarte stricte. Ceea ce este contraproductiv este acest aflux de calatori din toate tarile din Europa care se intorc. Cifrele nu sunt foarte clare deoarece au intrat prin toate punctele de frontiera. Este din ce in ce mai greu sa calatoresti in aceasta perioada. Din cele 277 de cazuri, peste 80 la suta sunt cazuri de import si ceilalti sunt contacti ai cazurilor de import", a declarat Victor Costache la Digi24, joi seara, potrivit realitatea.net

In ceea ce priveste varsta pacientilor, acesta a delcarat ca nimeni nu este pazit. Toate categoriile de varsta pot contacta virusul, in aceeasi masura.

"Sunt toate varstele afectate, sunt si pacienti cu patologii complexe, nu exista cineva sa fie la adapost de acest virus. Acest lucru s-a intamplat si in Europa si in China. Deci nu exista un grup de varsta care sa fie protejat de acest virus", a precizat Victor Costache.

Intrebat cand va fi varful epidemiei in Romania, ministrul Sanatatii a spus ca in cel mult zece zile poate da un raspuns clar. "Cred ca vom putea raspunde intr-o saptamana - 10 zile la aceasta intrebare, este foarte important sa analizam evolutia in zilele ce urmeaza ca sa facem o predictie in acest sens", a declarat Victor Costache.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca, in cazul in care in Romania se va ajunge la peste 4.000 de imbolnaviri, pacientii cu forme usoare vor fi tratati acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare