Boli

# afectiuni cardiace #stres #copii #boli de inima #creier #armonie #agrresiuni

Copiii nefericiti sunt mai expusi bolilor de inima

Persoanele care au avut parte de o copilarie nefericita sunt mult mai expuse riscului de afectiuni cardiace in jurul varstei de 40 de ani decat cele care au avut o copilarie fericita, arata un studiu recent. Expunerea constanta la tensiune activeaza hormonii stresului, care au un impact major asupra starii de sanatate.

Studiul arata ca, la persoanele care au avut o copilarie nefericita, riscul de atacuri de inima si infarct pana la varsta de 40 de ani este foarte mare, in special in randul femeilor.

In schimb, copiii cu o copilarie fericita, care au avut parte de o crestere armonioasa, si-au pastrat calmul si motivatia in viata. In randul acestor persoane, riscul de afectiuni cardiace este foarte mic.

Stresul celor 7 ani de acasa

Studiul realizat de medicul Allison Appleton de la Scoala Medicala Harvard a evaluat dosarele medicale ale unui numar de 377 adulti, care au facut teste emotionale si comportamentale in copilarie. Rezultatele arata ca nivelul ridicat de stres inregistrat pana la varsta de 7 ani este asociat cu un risc al afectiunilor cardiace de 31% in randul femeilor si de 17% in randul barbatilor.

Pentru femeile aflate la 40 de ani, riscul de a avea un atac de inima sau un infarct in urmatorii 10 ani este cu aproape 5% mai ridicat in cazul in care au avut o copilarie nefericita. In randul barbatilor, riscul este de peste 8%.

Cercetatorii care au realizat studiul, publicat in revista de specialitate "Journal of Epidemiology and Community Health", arata impactul pe care stresul din copilarie le are asupra sanatatii, momentele tensionate prin care trece un copil deregland raspunsul organismului la stres.

Abuzul fizic si verbal, toxic pentru creier

Descoperirile cercetatorilor de la Scoala Medicala Harvard se alatura si altor studii realizate in ultimii ani, care au descoperit efectele negative de lunga durata pe care experientele stresante din copilarie le au asupra sanatatii.

Anul trecut, cercetatorii de la Harvard au dezvaluit ca evenimentele violente traite in timpul copilariei declanseaza un raspuns toxic in organismul si creierul copiilor, care sunt mult mai predispusi la probleme de invatare, comportamentale si de sanatate de-a lungul vietii.

In acelasi timp, cercetatorii de la Universitatea Plymouth evidentiaza rolul important pe care parintii il au in dezvoltarea copiilor. Potrivit acestora, copiii care au fost supusi la acte de agresivitate fizica si verbala inregistrau un risc marit de cancer, astm si afectiuni cardiace la maturitate.

Sursa foto:msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare