Boli

#adolescenti #boli cardiovasculare # consum alcool

Consumul excesiv de alcool ocazional creste riscul bolilor de inima

Binge drinkingul, o forma episodica de consum excesiv de alcool, cu scopul de a te imbata cat mai rapid, este mult mai frecvent in randul tinerilor decat in randul celor trecuti de prima tinerete. Insa, betiile din tinerete pot avea repercusiuni asupra sanatatii la maturitate.

Potrivit unui studiu recent, publicat in Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, consumul excesiv de alcool in timpul tineretii creste riscul de a dezvolta la maturitate boli cardiovasculare, intrucat influenteaza circulatia sangelui.

"Alcoolul poate fi toxic pentru inima si poate duce la slabirea muschiului inimii si insuficienta cardiaca", a declarat William Abraham, directorul Centrului Medical din Ohio, potrivit "Huffington Post".

Consecintele consumului de alcool asupra sanatatii

Consumul excesiv de alcool ramane una dintre cele mai grave probleme de sanatate, iar cercetarile au legat binge drinkingul cu moartea subita, accidentele vasculare cerebrale si atacurile de cord.

Aproximativ 67% dintre tineri cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani au marturisit ca beau in mod regulat alcool, potrivit unui sondaj Gallup. 31% dintre ei au recunoscut ca "uneori consuma prea mult alcool".

Binge drinking vs consumul excesiv in mod constant

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii au testat 38 de studenti sanatosi: 17 dintre ei consumau alcool intr-o forma episodica (binge drinking) si 19 consumau excesiv in mod constant. Astfel, dupa doua episoade de betie, cercetatorii au incercat sa determine valoarea colesterolului, insulinei si a glucozei din sange. In plus, participantii la studiu au completat chestionare despre obiceiurile de consum.

Prin urmare, cercetatorii au determinat ca persoanele care consuma alcool excesiv in mod episodic au tulburari de control al fluxului sangvin, in comparatie cu cele care consuma alcool in mod frecvent. In momentul in care circulatia sangelui este ingreunata, se produce rigidizarea arterelor si riscul aparitiei altor boli cardiovasculare este crescut.

Consumul de droguri, precum si lipsa exercitiilor fizice sunt alte cauze ale problemelor cardiace. De asemenea, obiceiurile alimentare nesanatoase pot contribui la dezvoltarea bolilor inimii.

Datele studiului "Alcohol in Europe", realizat in 2011, arata ca, in Romania, adultii beau mai mult de 18,5 litri de alcool pe an, in timp ce media in Uniunea Europeana se afla in jurul a 15 litri.

Sursa foto: healthland.time.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare