Boli

#implant dentar #cabinet stomatologic

Conditii esentiale pentru realizarea unui implant dentar la CabinetStomatologicSector2.ro

CabinetStomatologicSector2.ro este cartea de vizita in online a clinicii in care toate serviciile de specialitate sunt oferite cu grija fata de pacient. Intre procedurile pe care medicii care lucreaza la ElvetoDent, clinica stomatologica sector 2, Bucuresti, le ofera, este inclus si implantul dentar.

 

Un implant dentar este o procedura serioasa care necesita o atentie deosebita nu doar din partea medicilor, ci si din partea pacientilor. Plasarea implanturilor dentare este in prezent cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor, dar nu pentru toata lumea. Inainte de a efectua aceasta procedura, medicii trebuie sa se asigure ca pacientul indeplineste anumite conditii generale de sanatate.

1. O buna igiena orala

Majoritatea persoanelor care mentin o buna igiena orala sunt candidati ideali pentru implantul dentar. Este important de subliniat ca, fara exceptie, toti indivizii trebuie sa manifeste o grija deosebita in acest sens, deoarece gingia sanatoasa este baza esentiala pentru longevitatea implanturilor dentare. De astfel, igiena orala este foarte importanta si dupa realizarea implantului. O buna ingrijire a dintilor implantati implica periajul zilnic si vizite regulate la medicul dentist pentru consult si evaluare.

2. O cantitate suficienta de os

Este, de asemenea, esential sa existe o cantitate suficienta de os in maxilar care sa sustina in mod corespunzator implantul dentar, oferind stabilitate pentru inlocuirea dentara pe termen lung. Pentru ca osul sa ancoreze in siguranta implantul in maxilar, acesta trebuie sa fie gros, ferm si dens. Daca lipseste masa osoasa, stabilitatea implantului dentar poate intampina probleme in ceea ce priveste rezistenta la fortele de mestecat, un aspect ce poate duce la esecul inlocuirii dintilor.

Presupunand ca pacientul are o buna igiena orala si detine o cantitate suficienta de os,
chiar si asa exista anumite contraindicatii care pot creste riscul de esec in plasarea implanturilor dentare. Prin urmare medicul dentist va evalua amploarea si severitatea conditiilor medicale inainte de a stabili interventia chirurgicala pentru implanturi. Aceasta evaluare initiala include un consult al dintilor si gingiilor, istoricul stomatologic si starea generala de sanatate, astfel incat nimic sa nu faca imposibila punerea implantului dentar.

Printre conditiile care nu permit implantul dentar se numara:

3. Boala parodontala activa

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme care afecteaza plasarea implanturilor dentare, deoarece poate fi cauza principala a pierderii eventuale a dintilor si a osului. Prin urmare, boala trebuie tratata inainte de a plasa implanturile dentare si dupa ce se urmeaza tratamentul necesar, procedura implantului dentar poate fi continuata.

4. Fumatul

Fumatul, nu doar ca reduce sansele de plasare reusita a implanturilor dentare, ci poate si sa impiedice procesul ulterior de vindecare - astfel, creste riscul de esec al inlocuirii dentare. Acest lucru se datoreaza faptului ca fumatul restrictioneaza circulatia sangelui in tesutul gingival care inconjoara implanturile. Cei care nu fumeaza sau cei care sunt dispusi sa se abtina de la obiceiul de a fuma, sunt mult mai susceptibili sa mentina igiena orala necesara, ceea ce este deosebit de important daca este nevoie de o grefa osoasa.

5. Bruxism

Bruxismul este, de asemenea, un obicei care poate pune presiune excesiva asupra implanturilor dentare si le poate deteriora.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare