Boli

#dermatita fotosenzitiva #dermatita seboreica fotosenzitiva #boli ciudate #boli rare #boli

Condamnata sa traiasca in intuneric! Iata de ce boala grava sufera!

Ti-ai imagina o zi fara sa vezi lumina soarelui? Afla ca o femeie din Marea Britanie, Anna Lyndsey, si-a petrecut ultimii noua ani din viata doar in intuneric, caci are o boala care ii face imposibila expunerea la lumina, chiar si pentru o secunda: dermatita seboreica fotosenzitiva. Mai mult decat atat, femeia nu poate se poate expune nici macar o secunda oricarei alte surse de lumina.

Sufera de dermatita seboreica fotosenzitiva din 2005

Boala ei a debutat in anul 2005. Inainte de aceasta problema medicala, viata Annei, in varsta de 43 de ani, era una normala, traia in Westminster, mergea la serviciu, ii placea foarte mult sa calatoreasca. Pana intr-o zi cand era la birou, in fata calculatorului, moment in care a simtit ca pielea de pe fata incepe sa o arda. "A devenit din ce in ce mai rau, era ca o arsura puternica de la soare si am mers la medicul de familie, care m-a trimis la dermatolog", a povestit femeia, pentru dailymail.co.uk.

A inceput un tratament, insa fara rezultat. Anna a plecat in concediu cu sotul ei, insa zilele erau de cosmar, caci arsurile nu ii dadeau pace. A mers la un alt consult de specialitate, in Londra, si a inceput un nou tratament. Insa se lupta cu morile de vant, caci alergia ei la lumina devenea pe zi ce trece mai agresiva, iar pielea o ustura din ce in ce mai mult, la orice sursa de lumina, simptom al unei forme rare de dermatita seborieca.

In casa poarta haine cu protectie UV

Pentru Anna, devenise un cosmar chiar si mersul le medic.

Aceasta s-a mutat, impreuna cu sotul ei, la Londra, iar in noua casa si-a amenajat o camera in intuneric. Este singurul loc care ii oferea alinare, si unde traieste, resemnata, si acum. Camera este in acelasi timp o inchisoare, dar si eliberarea ei, caci aici boala nu o afecteaza. Micile placeri, de la cititul unei carti, la alergat sau gatit, sunt doar o amintire pentru Anna.

Aceasta este nevoita sa poarte pana si in casa imbracaminte cu protectie UV.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Femeia poate parasi locuinta doar o ora, la apus sau la rasarit, in perioadele de remisie ale afectiunii. In acele clipe simte ca revine la viata, ca toata lumea este a ei. Il are mereu alaturi pe Pete, sotul ei, care o sustine neconditionat.

Anna Lyndsey a scris si o carte, "Girl in the dark"/"Fata din intuneric", in care isi spune povestea. A inceput sa isi astearna gandurile pe hartie in anul 2010. A scris pe foi, in intuneric complet, cartea fiind alinarea ei in fata bolii incurabile.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Sursa foto principala: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare