Boli

#concediu #concediu medical #bolnav

Concediu medical? Stai acasa, vine politia!

Propunerile Ministerului Sanatatii pentru modificarea sistemului de concedii medicale au fost aprobate de Guvern. Romanii care isi iau concedii medicale vor putea fi verificati la domiciliu, cu politia!

Conform noilor prevederi, angajatii care beneficiaza de concediu medical vor putea fi verificati la domiciliu de reprezentanti ai angajatorilor, Casei de Asigurari si ai politiei. In cazul in care bolnavii nu sunt gasiti acasa, nu vor mai primi indemnizatia de asigurari sociale aferente concediului respectiv.

"Dam posibilitatea platitorului de indemnizatii care in primele cinci zile este angajatorul, din a sasea zi este Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ca impreuna, daca este cazul, cu reprezentanti ai politiei, sa faca verificarea prezentei la domiciliul sau la adresa indicata a pacientului. La momentul aprobarii certificatului medical, asiguratul va da o declaratie pe propria raspundere prin care va indica adresa la care va fi gasit si isi va asuma aceasta posibilitate de verificare", a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii, citat de Realitatea.net.

Termenele pentru prelungirea concediilor medicale vor fi deasemenea reduse. Masurile ministerului au ca scop descurajarea celor care beneficiaza de concediu medical nejustificat.
 

Doar 30 de zile de concediu medical pe an


Numarul total de zile de concediu medical de care poate beneficia un angajat roman intr-un an scade, potrivit noilor prevederi. Daca pana acum medicii de familie puteau acorda pana la 45 de zile calendaristice medicale, noile prevederi stabilesc un plafon de maxim 30 de zile pe an.

Sursa foto : andreisandor.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului