Boli

#centaurus #covid #coronavirus

Centaurus, o noua varianta Covid. Autoritatile medicale, in alerta

O noua varianta de Covid, denumita Centaurus, ii ingrijoreaza pe expertii in virusologie. Noua varianta se raspandeste rapid nu doar in India, ci si in Europa si SUA.  

 

De la inceputul lunii mai, si pana acum, varianta BA.2.75 a fost detectata in alte 10 tari, printre care Marea Britanie, SUA, Australia, Germania si Canada. 

Varianta Centaurus sau BA.2.75 a fost detectata pentru prima oara in India, la inceputul lunii mai. Aceasta a dus la o crestere rapida a numarului de cazuri de Covid. Potrivit datelor existente pana acum, varianta se transmite mult mai rapid decat variantele anterioare de coronavirus.

Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) monitorizeaza indeaproape noua varianta a coronavirusului. Cu toate acestea, inca nu exista suficiente date pentru a evalua severitatea noii tulpini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare