Boli

#cadere par #hipotiroidism #cauze cadere par #afectiuni #boli #anemie #stres

Cele mai frecvente cauze ale caderii parului si metode de tratament

Caderea parului este o problema cu care se confrunta in special barbatii, insa nici femeile nu sunt ocolite de aceasta neplacere. Nu numai ca este demoralizanta, insa poate ascunde o problema serioasa de sanatate. Iata despre ce poate fi vorba si cum poti rezolva problema:

Deficienta de proteine

Proteinele insuficiente pot favoriza aparitia caderii parului, spun specialistii americani de la Academia Americana de Dermatologie, citati de health.com. Fenomenul poate sa apara chiar si la trei luni dupa ce organismul a suferit de o lipsa de proteine, cum este cazul unor cure de slabire.

Ca sa nu ai astfel de probleme, asigura-te ca incluzi in dieta zilnica peste gras, carne slaba, oua, dar si fasole si ciuperci.

Anemia

Una dintre cauzele frecvente ale caderii parului este anemia cauzata de lipsa fierului din organism. Daca ai si alte simptome, precum oboseala, paloare a fetei, lipsa de concentrare, ameteli si dureri de cap, este indicat sa mergi la un control la medicul de familie. In urma unor analize de sange iti va recomanda un tratament adecvat. Sunt recomandate suplimentele cu fier, dar si o alimentatie bazata pe alimente cu acest nutrient esential organismului, precum spanacul, broccoli, kale si ficatul.

Stresul

Anumite evenimente neplacute, precum pierderea cuiva drag, stresul cauzat de un examen greu sau de pierderea locului de munca pot duce si la caderea parului, spune dermatologul renumit din New York, Marc Glashofer. In acest caz, problema poate fi remedeiata prin tratarea cauzei, adica a stresului si anxietatii. Poti recurge la sport, cel putin 30 de minute pe zi, la sedinte de yoga, la meditatie, cat si la ajutorul unui psiholog.

Hipotiroidismul

Si afectiunile glandei tiroide se numara printre factorii care cauzeaza caderea parului. Este vorba despre hipotiroidism, adica glanda tiroida nu mai produce suficienti hormoni pentru ca organismul sa functioneze corect. Alte simptome ale bolii sunt oboseala, lipsa de concentrare, dar si cresterea in greutate. In acest caz, medicul este cel care va stabili tratamentul, in urma unor analize detaliate, dar si a unei ecografii tiroidiene.

Sursa foto: slimmingproducts.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare