Boli

#prevenire alergii #tratare alergii #alergii

Cele mai eficiente moduri prin care te poti feri de alergii

Alergiile pot fi o adevarata pacoste pentru o persoana care nu se poate bucura de cateva alune sau nici macar nu poate tine in brate un pui mic de pisica. Ce sunt acestea si cum le poti evita, vei citi chiar acum, in randurile acestui articol. Pentru a nu suferi de pe urma alergiilor, este esential sa faci cateva schimbari in viata ta, de la alimentele pe care le consumi si pana la hainele pe care le porti, sau asternuturile de pat in care dormi. Iritatii si mancarimi ale pielii, cai respiratorii blocate sau ochi rosii, iata doar cateva simptome ale alergiilor, cauzate de polen sau par de pisica, gluten sau particule de praf. Invata cum sa le eviti, pentru o viata fara griji!

 

Intalnire cu medicul alergolog

Asa cum putem afla si din DEX, alergologia este o ramura a medicinei care se ocupa cu procesele si bolile de natura alergica. Iar specialistul acestei ramuri se numeste alergolog. In urma unor investigatii simple, medicul alergolog iti poate spune in fata caror substante organismul tau arata semne de slabiciune. Mai mult decat atat, iti poate recomanda utilizarea unor suplimente naturiste, de la produse naturale pentru prostata si pana la cele pentru fertilitate, in locul celor pe care le utilizai deja. Acestea vor avea acelasi efect terapeutic, insa fara riscul de a produce alergii.  

Hainele si asternuturile

Pielea este incredibil de sensibila la contactul cu anumite texturi, de aceea, pe suprafata acesteia pot aparea iritatii si mancarimi. Una dintre cauze ar fi urmatoarea: esti alergic la anumite materiale, precum lana sau poliesterul. Daca sesizezi faptul ca aceste mancarimi apar doar dupa ce porti un anumit material, iti recomandam sa renunti la acea textura, pentru ca sunt mari sanse ca aceasta sa iti provoace o alergie la nivelul pielii. La fel se poate intampla si in cazul produselor pentru pat. Din fericire, exista saltele pentru pat, huse pentru saltea, toppere, toate acestea avand proprietati antialergice si care ofera un somn dulce si linistitor.

Alimentatia

Reactiile organismului la anumite alimente sunt astazi foare bine cunoscute, estimandu-se ca 1 din 5 adulti poate suferi o anumita intoleranta la anumite ingrediente. Cu toate ca identificarea unui aliment ce poate provoca o alergie este destul de complicata, odata aflat, poate fi scos din meniul unei persoane. Dieta eliminatorie este un mod simplu de a evita acest tip de alergii prin renuntarea la anumite alimente precum: soia, graul, arahidele, pestele, laptele sau ouale.

Iata cum poti evita intr-un mod cat se poate de inteligent alergiile, afectiuni ce iti pot pune viata in pericol, fara niciun fel de exagerare. Totul trebuie sa inceapa cu o programare la medicul alergolog, specialistul care se ocupa cu depistarea tipurilor de alergii pe care organismul tau le resimte.

Apoi, in functie de rezultatele primite, iti poti schimba usor stilul de viata prin renuntarea la anumite alimente din dieta ta ( dieta aliminatorie ), precum si prin renuntarea la vechile asternuturi de pat, in locul unora antialergice. Si prin garderoba va trebuie sa faci putina curatenie, in cazul in care esti alergic la anumite texturi, inlocuindu-le cu produse de calitate, ce permit pielii sa respire, indiferent de anotimp.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare