Boli

# persoane in varsta #mobilitate

Cele mai bune 3 produse de sprijin pentru mobilitatea persoanelor in varsta

Atunci cand varsta isi spune cuvantul, mobilitatea incepe sa fie pusa la grea incercare, din cauza multiplelor afectiuni ale organismului. O conditie precara a membrelor inferioare, sau pur si simplu slabirea organismului in fata eforturilor, transforma deplasarea intr-un lucru destul de greu de realizat. De aceea, persoanele in varsta depind atat de mult de o tehnica medicala de sprijin avansata, pentru ca mobilitatea acestora sa ramana in continuare o optiune. Daca in familia ta exista un senior cu dificultati motorii, cauzate de varsta sau de o alta afectiune, noi iti prezentam cele mai bune 3 produse de sprijin pe care le poti achizitiona, pentru o mai buna mobilitate atat in casa cat si afara:

Scaunul cu rotile

Scaunul cu rotile sau fotoliul rulant, asa cum este cunoscut in medicina de specialitate, este cea mai buna solutie pentru persoanele cu dificultati motorii temporare sau permanente. Este un produs deosebit de eficient si poate fi utilizat fara probleme in interior si in exterior. Este foarte usor de impins, iar componentele sale ofera un confort sporit celor in varsta: subansamble pentru odihna antebratelor si a picioarelor, tetiera, tapiterie confortabila. Pentru ca un astfel de produs este destul de voluminos, spatiul poate fi o problema. De aceea, trebuie sa stii ca cele mai bune scaune cu rotile se pot plia rapid, fiind foarte usor de transportat si de manevrat.

Cadrul de mers

Un alt dispozitiv de sprijin ce ofera seniorilor o mai buna mobilitate este cadrul de mers. Spre deosebire de scaunul cu rotile, unde mobilitatea persoanei care il foloseste este redusa (sau chiar 0), cadrul de mers este mai degraba o extensie a acesteia. Este excelent pentru casa, dar si pentru distantele mici, parcurse in exterior. Cele mai bune dispozitive apartinand acestui tip de tehnica medicala se pot plia, au inaltime ajustabila si vin cu elemente de confort pentru palme, astfel incat seniorii sa nu resimta un disconfort cauzat de o utilizare indelungata. O "ruda apropiata" a acestui produs este rolatorul ortopedic, tot un cadru de sprijin pentru mers, ce dispune insa de roti, pentru o mai buna mobilitate.

Bastonul

Dedicat persoanelor in varsta cu probleme minore de mers, bastonul este o extensie foarte buna a organismului. Daca nu stii ce tip de baston sa ii cumperi seniorului tau, afla ca cele mai eficiente astfel de produse au inaltimea reglabila si sunt incredibil de usoare. Alege cadrul din aluminiu si ai grija ca bastonul pe care il achizitionezi sa dispuna de un maner moale si ergonomic. De ce ergonomic? Pentru ca atunci cand vine vorba de distante mai mari, este important ca cel in varsta sa nu resimta dureri la nivelul palmei, cauzate de rigiditatea manerului. Pentru a fi sigur ca faci alegerea cea mai buna, iti recomandam sa ceri sfatul unui ortoped sau al unui kinetoterapeut.

Anii pot pune mari probleme modului in care persoanele in varsta merg, insa tehnica medicala moderna poate sustine eficient lipsa unei mobilitati bune. Asa cum am vazut in randurile de mai sus, ai la dispozitie suficiente variante pentru a le oferi seniorilor sprijinul cuvenit. Important este sa cunosti foarte bine capacitatea unei persoane in varsta de a se deplasa. In functie de gradul de dificultate resimtit, poti opta intre un scaun cu rotile, un cadru de mers sau un baston ergonomic. Indiferent de produsul ales, persoana in varsta va primi cu bucurie acest ajutor benefic pentru deplasare, fie ca se afla in casa sau la o plimbare in parc.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare