Boli

# consum ceapa #cancer #ceapa

Ceapa, inamicul cancerului? De ce trebuie sa consumi des aceasta leguma

 

Pe langa faptul ca ofera un gust deosebit multor feluri de mancare, ceapa are si multe alte beneficii, mai ales asupra sanatatii. Exista mai multe tipuri de ceapa, iar unul dintre ele s-a dovedit a aduce beneficii organismului in lupta cu cancerul.

Ceapa galbena, cea mai intalnita, atat in piete, cat si in magazine, este eficienta in tratarea racelilor si a afectiunilor respiratorii. De asemenea, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la combaterea migrenelor.

Ceapa dulce – are un continut scazut de sulf si este cunoscuta pentru ca imbunatateste sanatatea osoasa, reduce inflamatiile si ajuta la digestie.

Ceapa frantuzeasca -contine vitaminele A si C, dar si antioxidanti care ajuta la prevenirea si tratarea alergiilor si la tinerea sub control a nivelului de zahar din sange.

Ceapa verde – este preferata de multi oameni mai ales in timpul verii, atunci cand se consuma mult mai multe salate. Este bogata in antioxidanti si ajuta la reglarea glicemiei, la protejarea inimii si la intarirea imunitatii.

Din toate felurile de ceapa, soiul rosu este cel mai eficient in uciderea celulelor cancerului de san si de colon. Acest lucru a fost publicat in Food Research in urma unui studiu. Culoarea inchisa a cepei rosii indica un nivel mai ridicat de antocianina. este un pigment care creste eficacitatea quercetinei (o molecula care actioneaza precum un aliat natural pentru imunitate si sanatate), substanta care se gaseste in ceapa. Potrivit autorului studiului Abdulmonem Murayyan: „ceapa activeaza cai are ucid celulele canceroase. Ea creeaza un mediu nefavorabil pentru aceste celule si perturba comunicarea dintre celulele canceroase, ceea ce inhiba cresterea lor‟.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare