Boli

#ceai #ceai verde #ghimbir #scortisoara #dieta

Ceaiuri bune pentru femei

Curele de slabire, tratamentele impotriva infectiilor, stresul, durerile menstruale si alte probleme specifice femeilor pot fi ajutate  de ceaiuri. Tratamentele naturiste au un impact foarte mare asupra sanatatii, iar efectele benefice ale acestora se vad imediat.


Iata cateva ceaiuri bune pentru problemele femeilor:


Ceaiuri pentru slabit


Ceai de ghimbir


O cura de doua saptamani cu ceai de ghimbir te va ajuta sa iti modelezi silueta si sa scapi de kilogramele nedorite. Desigur, cura de ceai trebuie sa insoteasca un regim alimentar potrivit si eventual un program de sport bine pus la punct.


Rolul ghimbirului este de a intarzia instalarea senzatiei de foame, motiv pentru care este recomandat sa bei doua cani de ceai pe zi.


Cum se prepara ceaiul de ghimbir: intr-o cana cu apa clocotita se adauga o lingurita de frunze de ghimbir.


Ceai verde


Ceaiul verde are puterea de a stimula organismul sa digere foarte repede alimentele si sa arda in acelasi timp grasimile. Este recomandat ca acesta sa se consume dupa fiecare masa, cald si neindulcit. Eventual se poate adauga o lingurita de miere de albine si cateva picaturi de zeama de lamaie.


Cura cu ceai verde trebuie sa tina cel putin o saptamana pentru ca efectele sa fie vizibile.


Cum se prepara ceaiul verde: 
Intr-o cana cu apa fierbinte se adauga un pliculet de ceai verde  sau o jumatate de lingurita si se infuzeaza timp de 10 minute.


Ceaiuri pentru durerile menstruale


Ceai din frunze de papadie


Ceaiul de papadie este recomandat pentru prevenirea durerilor menstruale. Daca se consuma cate doua cani pe zi, cu o saptamana inaintea instalarii menstruatiei, vei scapa de crampe. Este indicat sa tii aceasta cura timp de cel putin 3 luni la rand pentru rezultate optime.


Cum se prepara ceaiul de papadie:  Intr-o cana cu apa fierbinte se adauga un pliculet sau o lingurita cu frunze uscate de papadie si se infuzeaza timp de 7 minute. Se indulceaste cu miere si se adauga zeama de lamaie.


Ceai de scortisoara


Scortisoara este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antispasmodice care imblanzesc crampele menstruale. Consumata ca atare sau sub forma de ceai, scortisoara iti va da o stare de bine, iar zilele de menstruatie vor trece fara sa te deranjeze.


Cum se prepara ceaiul de scortisoara: 
Intr-o cana cu apa fierbinte se adauga un baton de scortisoara si se tine la infuzat timp de 15 minute.  Se bea cu o zi inainte de menstruatie.


Infectii urinare


Ceai de merisor


Ceaiul de merisor, cunoscut si sub denumirea de „doctorul rinichilor”, poseda calitati terapeutice in tratarea afectiunilor renale. De asemenea, ceaiul de merisor este un medicament puternic pentru tratarea infectiilor urinare.
Este recomandat sa consumi doua cani de ceai pe zi, timp de doua saptamani. Efectele vor fi cu atat mai puternice cu cat ceaiul se consuma in paralel cu un tratament medicamentos recomandat de medic.


Cum se prepara ceaiul de merisor: intr-o cana cu apa fierbinte se adauga doua lingurite cu frunze de merisor si se lasa la infuzat 10 minute.


Ceai de ienupar


Ienuparul este un ceai foarte puternic, cu o compozitie foarte complexa. Acesta este recomandat in tratarea unor afectiuni grave, cum ar fi inflamarea rinichilor si infectiile urinare.  Pentru ca planta are un efect puternic, se beau cantitati mici de ceai: o ceasca pe zi, timp de maxim 4 saptamani.


Cum se prepara ceaiul de ienupar: intr-o ceasca de apa fierbinte se adauga o lingurita de planta si se infuzeaza pentru 5 minute.



Sursa foto : evadesigns.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului