Boli

#obiceiuri nesanatoase #obiceiuri serviciu #stat pe scaun #afectiuni serviciu #junk food

Ce te poate imbolnavi la locul de munca si cum previi afectiunile

Ai putea crede ca stresul de la serviciu este singurul lucru care iti pune in pericol sanatatea, insa nu este deloc asa. De fapt, biroul in care lucrezi poate fi o sursa generoasa de cauze ale imbolnavirii, chiar daca nu iti dai seama de acest lucru. Din fericire, ai la dispozitie metode prin care poti contracara efectul anumitor aspecte de la serviciu care iti ameninta sanatatea.

1. Consumul de junk food

Pentru foarte multa lume, jobul este foarte solicitant, mai ales daca pe tot parcursul zilei apar evenimente si situatii neprevazute, care trebuie rezolvate rapid. In toata aceasta valtoare de la birou si avand o multime de deadline-uri care abia daca iti permit sa-ti tragi rasuflarea, cea mai simpla metoda de hranire a organismului ramane clasicul junk food, adica produsele total nesanatoase, cumparate de la automat, de la magazinul din apropiere sau de la fast-food.

Produsele tip junk food nu fac altceva decat sa-ti pacaleasca organismul. Pe moment, ai impresia ca te-ai saturat cu chipsuri, biscuiti sau hamburgeri, insa in realitate organismul tau nu primeste niciun nutrient, ci doar calorii goale.

In timp, acest obicei de a consuma produse junk food la birou iti:

  • afecteaza sanatatea stomacului
  • creste nivelul de colesterol
  • creste riscul de boli cardiovasculare
  • creste riscul de obezitate
  • poate determina aparitia dezechilibrelor hormonale


Pentru a preveni efectele daunatoare ale produselor junk food asupra sanatatii, este bine sa vii la serviciu cu un pranz pregatit de acasa. Poti consuma peste, salate, orez brun, carne de pui, carne de curcan sau supe-creme, adica alimente pline de substante nutritive.

Pentru gustarile dintre mese, este bine sa ai intotdeauna la indemana fructe proaspete, fructe oleaginoase (migdale, nuci, arahide si caju) si seminte (de in, de dovleac sau de floarea-soarelui).

2. Statul mult pe scaun

Statul mult pe scaun este un alt pericol de la serviciu care iti afecteaza sanatatea. Pe langa faptul ca te poti alege cu dureri de spate din cauza pozitiei incorecte a coloanei vertebrale, ai un risc crescut de obezitate, diabet si boli cardiovasculare.

Conform unui studiu al Universitatii din California, persoanele care petrec mai mult de 6 ore pe zi in sezut au un risc de deces cu 37% mai mare decat persoanele care stau pe scaun jumatate din aceasta perioada.

Pentru multa lume, este dificil sa-si faca treaba la serviciu fara sa stea pe scaun. Daca si tu te numeri printre ele, incearca sa te ridici macar pentru 5 minute la fiecare jumatate de ora.

3. Schimbul de germeni

Oricat de mult ai avea grija de sanatatea ta, daca lucrezi intr-un birou cu alte persoane, mai devreme sau mai tarziu esti predispus la un schimb de germeni. Fie ca altii stranuta in jurul tau, fie ca tusesc sau nu au grija sa-si curete birourile, poti contacta bacterii si virusuri care te pot imbolnavi. Raceala este una dintre cele mai frecvente boli cu care te poti alege din colectivitate.

Pentru a diminua riscul de imbolnavire, stabileste cu colegii tai ca atunci cand cineva dintre voi raceste, sa stea acasa macar o zi, pentru a nu raspandi virusul in tot biroul. De asemenea, aeriseste spatiul de cateva ori pe zi si ai grija sa-ti dezinfectezi zilnic biroul.

Sursa foto: mirror.co.ok
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare