Boli

#anticorpi femei #medicul Adrian Marinescu #adrian marinescu #anticorpi

Ce se intampla cu anticorpii femeilor. Medicul Adrian Marinescu a explicat un fenomen observat de mai multi specialisti

Medicul Adrian Marinescu a explicat ca femeile prezinta un nivel mai mare de anticorpi decat barbatii.  Directorul medical al Institutului de Boli Infectioase Matei Bals spune ca hormonii estrogeni ar avea un rol in mentinerea nivelului de anticorpi pentru o perioada mai lunga de timp. 

 

Potrivit celui mai recent studiu, procentul persoanelor care s-au infectat cu SARS-COV-2 in primele sase luni de la vaccinare este de sub 2% din esantionul total. Cele mai multe sunt persoane cu varsta de peste 40 de ani, care la o saptamana sau pana la 15 zile de la rapel nu depaseau valori ale titlului de anticorpi mai mari de 300.

 „Femeile oricum traiesc mai mult decat noi (nr. barbatii) si este un lucru dovedit. Sunt niste date, este adevarat ca ele trebuie verificate si pot fi mai multe ipoteze.

Este partea hormonala si se spune ca hormonii estrogeni ar avea un rol in mentinerea nivelului de anticorpi pentru o perioada mai lunga de timp. Si mai e un adevar: femeile sunt mai putin bolnave decat barbatii. Vorbim de afectiunile cronice, vorbim de stilul de viata. Statistic vorbind, barbatii sunt cei care au mai multe lucruri in spate si motivul pentru care fac mai des forme severe decat femeile”, a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Medicul Adrian Marinescu atrage atentia ca persoanele nevaccinate sunt cele care ajung in spital cu forme grave de Covid, in valul patru al pandemiei.

„Cei mai multi (nr. pacienti) sunt nevaccinati. Este adevarat ca se infecteaza si dupa schema completa de vaccinare dar aici este interesant. Ajung destul de putin pentru ca cei vaccinati avand forme usoare, in general le rezolva acasa, probabil ca o evaluare facuta prin medicul de familie.

Exista un ordin de ministru care spune clar: orice spital trebuie sa vina cu un dublu circuit. Intr-o situatie grea, cum e cea de acum, 30% dintre locuri trebuie sa fie pentru pacienti cu SARS-CoV-2. Daca in toate spitalele s-ar face aceasta evaluare, situatia ar arata altfel", a explicat medicul Adrian Marinescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare