Boli

#omicron # alexandru rafila #coronavirus #pandemie #kit

Ce kit ar trebui sa aiba toti romanii in casa in perioada pandemiei. Recomandarea lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a facut noi precizari pentru romani si angajatorii din Romania in ceea ce priveste limitarea raspandirii coronavirusului. Medicul a precizat ca in primul rand vaccinarea ramane una dintre cele mai eficiente si importante masuri, de aceea incurajeaza romanii sa se imunizeze impotriva Covid.

 

In primul rand, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a atras atentia asupra importantei vaccinarii: "Vaccinarea previne formele severe si decesele. Avem dovada ca numarul deceselor este de 10 ori mai mic in cazul persoanelor vaccinate fata de persoanele nevaccinate, iar transmiterea este mai mica, chiar daca este posibila."

"Este vital sa respectam masurile de distantare, igiena personala si portul corect al mastii. Testarea este un element esential, il incurajam in toate felurile, fie ca discutam de persoanele simptomatice sau contacti, de testarea voluntara... Este importanta discutia rapida cu medicul de familie in cazul oricaror simptome care ar putea sa sugereze aceasta boala.", a adaugat el.

"NU tratamentului cu antibiotice, NU tratamentului cu antivirale care pot fi toxice - doar la recomandarea medicului.", a mai subliniat Rafila.

Ce kit ar trebui sa aiba orice roman in casa in perioada pandemiei

Ministrul Sanatatii a atras atentia si asupra unui kit, o mica trusa medicala, pe care orice roman ar trebuie sa o aiba acasa in perioada pandemiei de coronavirus.

Acest kit trebuie sa contina "un pulsoximetru si un termometru." "Sunt utile sa le avem.", a precizat el.

In ceea ce-i priveste pe angajatori, Alexandru Rafila a vorbit despre "triajul zilnic al angajatilor": "Orice persoana care prezinta simptomatologie trebuie indrumata catre un serviciu medical unde poate fi testata."

"E foarte importanta monitorizarea permanenta a starii de sanatate a angajatilor; organizarea programului de lucru decalat pentru a evita aglomerarea spatiilor comune si a mijloacelor de transport implicit; incurajarea telemuncii; existenta materialelor dezinfectante si a mastilor in spatiile unde oamenii isi desfasoara activitatea; incurajarea vaccinarii.", a mai spus el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare