Boli

# tehnici recuperare medicala #recuperare medicala #recuperare

Ce inseamna recuperare medicala si care sunt cele mai cunoscute tehnici?

Recuperarea medicala cuprinde un set de proceduri recomandate persoanelor care au suferit diverse leziuni sau interventii chirurgicale, sau care sufera de boli care le afecteaza mobilitatea si functiile motorii. In urma acestora, pacientii isi pot recapata capacitatea de a se misca, corecta pozitia spatelui, ameliora durerile si pot reveni la o viata obisnuita.

 

Despre recuperarea medicala

Asa cum o sugereaza si numele, oamenii apeleaza la recuperare medicala pentru a-si reveni in urma unor evenimente care le-au afectat integritatea fizica, in special functiile motorii, dar si in urma unor afectiuni. Astfel, ei fac fata mai usor durerilor si disconfortului si ajung treptat sa isi poata folosi corpul la fel ca inainte.

Asadar, recuperarea medicala se recomanda: in urma unor rani sau operatii suferite la nivelul membrelor superioare sau inferioare; pentru a-si imbunatati mobilitatea; pentru a corecta postura si in cazul unor afectiuni precum scolioza, cifoza, lordoza; pentru recapatarea capacitatii de coordonare si a echilibrului; dar si in urma unor afectiuni care au afectat sistemul nervos, ca de exemplu accidentul vascular cerebral.

Aceste tehnici se bazeaza in principiu pe terapia de miscare, care promoveaza o vindecare mai rapida a ranilor suferite, precum si redarea mobilitatii si a functiilor membrelor afectate. Iata care sunt cele mai cunoscute proceduri.

Kinetoterapia

Kinetoterapia implica utilizarea miscarii ca mod principal de terapie. Asadar, aceasta consta in diverse exercitii fizice care au ca scop redarea mobilitatii, a echilibrului, intarirea sistemului muscular si osos si imbunatatirea controlului asupra miscarilor. De asemenea, kinetoterapia ajuta si la prevenirea aparitiei unor alte leziuni similare.

Fizioterapia

Fizioterapia se bazeaza pe trimiterea unor impulsuri electrice usoare catre zona afectata. Acestea vor favoriza refacerea tesutului ce a avut de suferit. Astfel, se va accelera vindecarea la nivelul muschilor, iar acestia isi vor recapata mobilitatea si forta de a realiza din nou miscari cu usurinta.

Masajul

Prin masaj, se poate interveni asupra zonelor moi cu probleme, contribuind la ameliorarea durerilor, redarea partiala a mobilitatii, dar si relaxarea tesuturilor. Masajul se recomanda cu precadere in cazul problemelor spatelui, umerilor si gatului, insa poate fi utilizat si pentru a combate stresul si a ajuta la obtinerea unei stari psihice mai bune.

Hidroterapia

Aceasta procedura presupune utilizarea apei pentru a calma durerea si a ameliora tensiunea din muschi. Mai precis, ea consta in realizarea unor exercitii fizice in apa. Este recomandata in special pacientilor care sufera de reumatism si artrita si care au dificultati in a realiza alte exercitii si terapii. Apa ajuta la relaxare si le permite sa execute miscarile cu usurinta.

Terapia cu ultrasunete

Terapia cu unde sonore actioneaza la un nivel mai profund, stimuland tesuturile astfel incat spasmele sa dispara, durerea sa fie ameliorata, iar vindecarea sa aiba loc mai rapid. Acest lucru este posibil deoarece, in urma aplicarii acestor unde de inalta frecventa in zonele afectate, circulatia sanguina se imbunatateste, iar activitatea celulelor creste, ele refacand straturile deteriorate.

Daca ai suferit o interventie chirurgicala sau o leziune care ti-a afectat functiile motorii, cere sfatul medicului despre ce proceduri poti urma. Opteaza pentru o clinica de recuperare medicala in Bucuresti, incepe un program de terapie personalizat si, astfel, vei putea sa iti reiei viata de zi cu zi si sa fii din nou la fel de activ.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului