Boli

#sanatate #aspect fizic #fumatori #efecte fumat #risc boli

Ce ii sperie cel mai mult pe fumatori: sanatatea sau aspectul fizic?

"Fumatul poate sa ucida", cel mai raspandit avertisment de pe pachetele de tigari, este nul pentru fumatori, precum imaginile tulburatoare care il insotesc. Cele mai multe persoane care sunt dependente de fumat nu se ingrijoreaza atat de mult de faptul ca s-ar putea imbolnavi, daca nu incearca sa renunte la viciu, ci isi fac griji pentru felul in care arata.

Mai exact, fumatorii se tem ca tigarile isi pun amprenta asupra chipului lor si ca le stirbesc frumusetea, insa nu renunta la viciu, ci investesc sume mai mari de bani in intretinerea lookului. Cel putin asa arata un sondaj britanic recent, realizat de VIP Electronic Cigarettes, pe un esantion de 1500 de fumatori.

Dintii patati si imbatranirea pielii, principalele ingrijorari

Fumatul constant, pe perioade lungi de timp, afecteaza deopotriva sanatatea si aspectul fizic, insa primele semne se observa la exterior. Tocmai acest fapt ii face pe fumatori sa considere ca frumusetea lor are de suferit din cauza viciului. In topul celor mai mari ingrijorari legate de efectele fumatului asupra corpului se numara:

  • patarea dintilor
  • imbatranirea pielii
  • aparitia timpurie a ridurilor
  • nuanta cenusie a pielii
  • ingalbenirea unghiilor
  • caderea dintilor
  • ridarea buzelor

Efectele fumatului se vad dupa 30 de ani

In medie, fumatorii incep sa observe primele efecte negative ale fumatului in jurul varstei de 32 de ani. Unul din trei fumatori a marturisit ca i s-a intamplat cel putin o data sa i se spuna ca arata rau din cauza tutunului, iar patru din zece au recunoscut ca investesc mai multi bani in produsele de intretinere, pentru a diminua efectele vizibile ale fumatului asupra tenului.

Din cei 1500 de fumatori, foarte putini s-au aratat ingrijorati de faptul ca dependenta lor le poate cauza probleme grave de sanatate, cum ar fi cancerul sau bolile de inima.

"Sondajul nostru arata ca trei sferturi dintre fumatori pun mai mult accent pe felul in care arata, decat pe sanatatea lor. Desi avertismentele privesc cel mai mult starea de sanatate, efectele fumatului se vad zilnic cand te uiti in oglinda", a declarat Dave Levin, directorul companiei care a realizat sondajul.

Sursa foto: sayanythingblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare