Boli

#implant dentar #avantaje implant dentar #costuri implant dentar

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o radacina dentara artificiala. Aceasta radacina este ancorata chirurgical in maxilarul tau pentru a sustine un dinte sau o punte. Beneficiul utilizarii implanturilor dentare este acela ca un astfel de implant nu este dependent de dintii vecini pentru sprijin, ci este permanent si stabil. Implanturile reprezinta o solutie buna in cazul dintilor lipsa, asta deoarece arata si se simt ca dintii naturali. Acest ghid va este prezentat de Cris Smile - clinica de implant dentar in Bucuresti.

Materialul din care este realizat implantul dentar poate fi fabricat din diferite tipuri de materiale ceramice, metalice si osoase care sunt compatibile cu tesutul uman. Exista diferite tipuri de implanturi dentare:

  1. Primul este plasat direct in osul maxilarului, la fel ca si radacina unui dinte natural.
  2. Al doilea tip este utilizat atunci cand structura maxilarului este limitata, prin urmare, un cadru metalic personalizat este amplasat direct pe osul existent.

Cum functioneaza un implant dentar?

Implanturile plasate strategic pot fi folosite pentru a sustine puntile cimentate permanent. Astfel este eliminata necesitatea unei proteze. Probabil va intrebati cat costa un implant dentar?! Costul tine sa fie mai mare, dar implanturile dentare si puntile se aseamana mult mai mult cu dintii reali.

Cine poate primi un astfel de implant?

Discutati cu dentistul vostru daca sunteti un candidat pentru implant. Trebuie sa aveti o stare buna de sanatate, o structura osoasa adecvata si gingii sanatoase pentru ca implantul sa fie fix. Persoanele care nu pot purta proteze pot fi, de asemenea, candidati buni. Daca suferiti de probleme cronice, cum ar fi bruxismul, sau aveti boli precum diabetul, rata de succes pentru implanturi scade dramatic. In plus, persoanele care fumeaza sau beau alcool nu pot fi candidati buni.

La ce te poti astepta in timpul acestei proceduri?

Medicul dentist trebuie sa efectueze o interventie chirurgicala pentru a ancora radacina artificiala in sau pe osul maxilarului. Procedura se face la cabinetul stomatologic cu anestezie locala. Gingia este apoi fixata deasupra implantului, care va raman acoperit pana cand se va fixa in os. Medicul va indeparta apoi gingia de pe suprafata implantului, si ii va atasa o extensie sau un post. Cu unele implanturi, implantul si postul sunt o singura unitate plasata in gura in timpul interventiei chirurgicale initiale. In cele din urma, dentistul face un dinte artificial, sau o coroana, care este atasat de postul de implant.

Acest ghid a fost redactat impreuna cu Clinica Stomatologica Cris Smile din Bucuresti.

Cat dureaza procedura de implantare?

Procesul poate dura pana la noua luni pana la finalizare. Fiecare pacient are un ritm de vindecare diferit, asa ca durata poate varia. Dupa ce implantul si posturile sunt atasate chirurgical, procesul de vindecare poate dura pana la sase luni. In schimb, montarea dintilor nu dureaza mai mult de doua luni. Uneori, daca un pacient are o structura osoasa buna a maxilarului, pot fi plasate posturi se pot monta dintii in locuiti intr-o singura sedinta.

Ce rata de succes au implanturile?

Rata de succes depinde de scopul si pozitia pe care o are dintele in gura, precum si de starea generala a pacientului.

Cum trebuie sa fie ingrijit un implant dentar?

Igiena orala slaba este un motiv major pentru care unele implanturi esueaza. Este important sa periati bine dintii si sa folositi ata dentara, cel putin de doua ori pe zi. Medicul dentist va va oferi instructiuni specifice privind modul de ingrijire pentru implanturile noi. Pot fi necesare curatari suplimentare de pana la patru ori pe an, totul pentru a va asigura ca va pastrati gingiile sanatoase.

Care este costul implanturilor?

Deoarece implanturile implica o interventie chirurgicala destul de complexa, acestea costa mai mult fata de procedurile dentare traditionale. Cu toate acestea, unele proceduri stomatologice pot fi acoperite de polite de asigurare dentara si medicala. Medicul dentist va poate ajuta in acest proces.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare