Boli

#efecte #sanatate #telefon #boli #microbi #smartohone

Ce efecte are telefonul mobil asupra sanatatii tale

Pe masura ce vremea se raceste, gripele, racelile si alte viroze devin tot mai frecvente. In aceasta perioada suntem mult mai atenti la suprafetele pe care le atingem si luam masuri de igiena sporite, pentru a preveni aceste afectiuni.

Germenii, bacteriile si virusurile ne pandesc la tot pasul, astfel ca trebuie sa avem mare grija de sanatatea noastra. Insa, chiar daca suntem atenti atunci cand atingem manerele si clantele usilor, exista un obiect pe care il purtam in permanenta cu noi si care este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor: telefonul mobil.

Este aproape de gura, nas si ochi, il tinem in maini, este presat de urechi si este plin de germeni periculosi pentru sanatate. Medicii avertizeaza ca prin utilizarea excesiva a telefoanelor mobile suntem mult mai expusi infectiilor. Numeroase teste realizate in laborator arata ca un telefon mobil poarta la fel de multe bacterii ca manerul unei usi de baie.

Printre afectiunile pe care le putem lua foarte usor prin folosirea telefonului mobil se numara gripa, diareea, infectiile oculare si dereglarile stomacale. Aceste afectiuni sunt cauzate in special de igiena defectuoasa sau nespalarea pe maini a utilizatorilor de telefoane mobile.


Telefoanele mobile si germenii


Germenii care se gasesc pe telefonul mobil se intalnesc de asemenea si pe alte obiecte pe care folosim zilnic. Printre acestea se numara calculatoarele, cheile si pixurile. Riscurile sunt insa mult mai mari pentru utilizatorii de telefoane mobile, care sunt foarte atasati de aceste gadgeturi.

Telefoanele mobile poarta un numar foarte mare de coliformi, un tip de bacterii care indica contaminarea fecala. Aceste bacterii sunt atat de periculoase, incat nu este nevoie decat de ingerarea unui numar mic de bacterii, pentru ca boala sa se declanseze.

Astfel, prin nespalarea corespunzatoare pe maini, hranim aceste bacterii periculoase. In plus, ecranul telefoanelor mobile aduna o pojghita unsuroasa care adaposteste foarte multi germeni. In plus, orice suprafata unsuroasa este mediul propice pentru dezvoltarea virusurilor.

Mai mult de 30% dintre virusuri se transmit rapid prin intermediul suprafetelor contaminate. Insa utilizatorii de telefoane mobile sunt ingrijorati ca vor distruge aparatele daca le vor curata cu diverse solutii.

De altfel, majoritatea producatorilor de telefoane mobile interzic curatarea acestora cu solutii pentru geamuri, spray-uri cu aerosoli, solventi, alcool, amoniac sau solutii abrazive.

Cu toate acestea, telefoanele mobile ar putea fi curatate cu alcool, care distruge aproape 100% din bacterii. Apa, in schimb, este cea mai putin eficienta metoda de distrugere a bacteriilor de pe suprafetele casnice si telefoane mobile.

In plus, pe piata exista si servetele umede speciale pentru curatarea calculatoarelor si a ecranelor LCD. De asemenea, este foarte important sa te speli cat mai des pe maini si sa nu expui telefonul mobil la multi factori din exterior. Este recomandat sa il tii intr-o husa speciala si sa te speli intotdeauna pe maini inainte si dupa folosire.

Sursa foto: good.is

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului