Boli

#divort #boli de inima #depresie

Ce boli aduce un divort

Terminarea unei casatorii pare sa fie, de cele mai multe ori, doar stres si bataie de cap, insa in realitate lucrurile sunt mult mai complicate. Studiile realizate de-a lungul timpului si marturiile psihologilor stau la baza unor descoperiri destul de neplacute pentru cei care divorteaza : despartirea oficiala dauneaza grav sanatatii.


Consilierii matrimoniali, psihologii si medicii declara ca de foarte multe ori persoanele care divorteaza ajung sa sufere de depresie, boli de inima , dementa sau alcoolism. Tot acestia sustin ca organismul femeilor reactioneaza in mod diferit de cel al barbatilor atunci cand vine vorba despre divort.


Femeile sufera de boli de inima si depresie


S-a constatat faptul ca pronuntarea unui divort mareste considerabil riscul aparitiei bolilor de inima si in ciuda faptului ca aceste afectiuni sunt de obicei mai des intalnite in randul barbatilor, femeile sunt au sanse mai mari sa aiba probleme cu inima in urma unui divort.


Este de la sine inteles ca despartirea de partenerul de viata atrage dupa sine probleme de ordin emotional si fizic. Totodata, desi foarte multe persoane considera ca femeile sunt cele mai afectate in urma separarii, de fapt barbatii sunt cei mai afectati.


Femeile devin depresive si au tendinta sa se ingrase. Dupa un divort, femeile au obiceiul sa isi „inece amarul” in mancare si mai ales in dulciuri si sa se inchida in ele. Din acest motiv, incep sa petreaca foarte mult timp singure, sa evite socializarea si sa respinga incercarile prietenilor de a se apropia de ele.


Viata dezordonata scade speranta de viata a barbatilor


Divortul si singuratetea in general scad speranta de viata cu pana la 7 ani, lucru care se aplica mai ales in cazul barbatilor care dupa despartire duc o viata dezordonata si dezechilibrata. In principiu, acest dezechilibru se manifesta prin , tutun, nopti nedormite, mancare fast-food si alti factori asemanatori care duc la scaderea seminificativa a calitatii vietii.


In plus, stresul pe care il au atunci cand se gandesc ca trebuie sa aiba grija singuri de ei si sa isi asume responsabilitati pe care inainte nu le aveau, ii imbolnaveste la fel de mult.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare