Boli

#internare #spital #spitalizare

Ce ar trebui sa iei cu tine atunci cand te internezi

Atunci cand te internezi intr-un spital este bine sa acorzi mare atentie bagajului pe care trebuie sa il ai la tine. Sunt lucruri esentiale fara de care sederea in spital in conditii de minim confort va fi destul de dificila.


Asadar, atunci cand pornesti spre spital, asigura-te ca ai la tine urmatoarele lucruri:


Cartea de indentitate


Este foarte posibil ca in marea graba de a impacheta, sa uiti exact cel mai important lucru: cartea de identitate. Asigura-te ca ai la tine buletinul, astfel incat sa nu fie necesar sa faci cale intoarsa (niciun  spital nu iti va face internare fara sa ai actul de indentitate asupra ta).


Haine de schimb si pijamale


Nu pleca in spital doar cu hainele de pe tine. Ia-ti cu tine cel putin un rand de haine de schimb, chiar daca stii ca o mare parte a timpului o vei petrece in salon, in pat. 


Ia-ti haine lejere, care sa te faca sa te simti in largul tau. Nu te indrepta catre haine pe care le-ai purta in oras, ci haine in care sa te simti lejer (pe care le-ai purta in casa, in timpul zilei).


De asemenea, pijamalele trebuie sa fie lejere, compuse din bluza si pantaloni, astfel incat lucrurile sa fie usor ridicate, de exemplu atunci cand trebuie sa ti se faca diverse injectii sau sa ti se ia tensiunea.


Papuci de camera


Papucii de camera sunt un accesoriu foarte important. Acestia iti vor permite sa te plimbi prin salon, fara sa fie nevoie sa te incalti in pantofi de fiecare data cand cobori din pat. Opteaza pentru papucii pe care ii porti acasa in fiecare zi.


Produse de igiena


Prosopul, periuta si peria de dinti sau gelul de dus sunt produse care nu ar trebui sa iti lipseasca din bagajul pentru spital. Daca doresti, poti impacheta si un gel antibacterian sau servetele umede dezinfectante.


Mancare


Cateva fructe, biscuiti, iaurturi si alte alimente (eventual fara sare daca trebuie sa urmezi o dieta) vor fi binevenite. Nu uita ca nu degeaba „mancarea de spital” are un renume atat de rau. Daca este posibil, roaga un membru al familiei sa iti aduca in fiecare zi mancare proaspata.


Un mini radio cu casti


Daca stai in spital mai mult de o zi, in mod sigur te vei plictisi teribil. Ar fi bine daca ai putea sa impachetezi si un mini radio, eventual accesorizat cu o pereche de casti. Astfel, atunci cand esti singur, muzica va face timpul sa treaca mai repede.


O carte sau reviste


Din aceeasi categorie cu radioul, cartile, revistele sau integramele vor face timpul sa treaca mai repede. Ar fi bine sa ai in vedere toate cele trei variante, mai ales daca urmeaza sa petreci mai mult timp in spital.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare