Boli

# simptome coronavirus

CDC a identificat noi simptome ale coronavirusului

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, agentia federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a identificat noi simptome ale coronavirusului Este vorba despre simptome asemanatoare cu cele ale unui sindrom inflamator rar in randul copiilor (MIS-C).

Din pacate, aceste simptome sunt greu de identificat. Acest sindrom inflamator a fost depistat mai des la copii, insa si multi adulti au inceput sa prezinte simptomele acestei afectiuni. Sindromul inflamator multisistemic in randul adultilor, a ucis cel putin trei pacienti si afecteză in mod disproportionat minoritătile etnice, sustine echipa CDC.

CDC a descris cazurile a 27 de adulti cu varste cuprinse intre 21 si 50 de ani. Potrivit sursei citate, majoritatea persoanelor au avut inflamatii extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul si rinichii, dar nu si plămanii, le-au fost afectate.
„Desi hiperinflamarea si disfunctia organelor extrapulmonare sunt simptome in randul adultilor spitalizati cu forme severe de COVID-19, aceste afectiuni sunt in general insotite de insuficientă respiratorie”, se arată in raportul săptămanal al CDC.

Anomaliile se văd radiografii

In cazul anumitor pacienti, anomaliile au putut fi observate inclusiv la radiografii.

„In schimb, pacientii cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut in sange) sau anomalii observate in radiografii. Doar 8 din 16 pacienti au avut simptome respiratorii documentate inainte de aparitia MIS-A”, sustin cercetătorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare