Boli

#coronavirus

Cat timp pot fi contagioase persoanele infectate cu coronavirus

Persoanele bolnave de COVID pot fi contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomele, arata rezultatele celui mai nou studiu realizat de Muge Cevik, de la Universitatea din St Andrews. 

Autorul cercetarii pune ca că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar în primele cinci zile de la debutul simptomelor.

 


„Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor. Acest lucru indică importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor. La pacienții cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor”, spune Muge Cevik, potrivit globalnews.ca.

OMS vine cu o recomandare de 10 zile de autoizolare pentru pacienții cu coronavirus. Agenția de Sănătate Publică din Canada recomandă cel puțin 10 sau până la 14 zile de izolare la domiciliu pentru cazuri simptomatice și asimptomatice. Timpul dintre infecție și apariția simptomelor poate varia de la una la 14 zile. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare