Boli

# clor #apa #dus #baie #filtru #filtru apa

Cat de toxic este dusul zilnic

Dusul de dimineata sau de seara face parte din rutina fiecarei persoane care tine la igiena si modul in care arata si miroase. Totusi, putini dintre noi constientizam pericolele la care ne supunem in timpul dusului. Modul in care apa pe care o folosim la dus este tratata poate creea numeroase probleme de sanatate.

Substantele din produsele cosmetice pe care le folosim la baie reactioneaza diferit la contactul cu clorul din apa. Instalarea de filtre de apa este unul dintre cele mai importante lucruri pe care putem sa le facem pentru sanatatea noastra.

Incercam in fiecare zi sa bem apa filtrata, care sa ne fereasca de diverse infectii. Uitam insa ca si apa pe care o folosim la dus este o sursa importanta de toxine care afecteaza sanatatea.

Clorul este folosit pentru a purifica apa pe care o bem sau pe care o folosim la spalat. Cu toate acestea, clorul este o substanta foarte periculoasa.

Printre problemele de sanatate pe care clorul le poate cauza se numara distrugerea celulelor, afectiuni cardiace , cancer la san si prostata, complicatii respiratorii, imbatranire prematura , infectii ale pielii, iritarea nasului si a gatului. De asemenea, clorul din apa cauzeaza si oboseala si poate arde retina.

Dusurile cu apa fierbinte inrautatesc situatia. Caldura apei elibereaza vapori de clor care formeaza un nor caustic. Acest nor caustic patrunde in toata casa, astfel incat totii membrii familiei sunt afectati de dusul zilnic.

Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a te bucura in siguranta de dusul zilnic:

1 Testeaza apa. Daca te-ai hotarat sa iti montezi un filtru de apa , trebuie sa testezi apa. Daca nu primesti un raport detaliat de la primarie, testeaza chiar tu apa. Mergi la un laborator cu un recipient cu apa pe care o folosesti zilnic la baie sau la bucatarie. Verifica daca in apa se gasesc bacterii, metale grele sau alte substante daunatoare. In acest mod vei putea alege si filtrul de apa potrivit, care sa indeparteze factorii contaminanti.

Alege filtrul potrivit. Nu toate filtrele de apa sunt la fel. Alegele pe cele care sunt proiectate sa indeparteze clorul. De asemenea, in urma testului de apa poti alege si filtre care sa indeparteze si alte substante nocive.

3  Alege produse cosmetice naturale . Pentru igiena personala, incearca sa alegi produse cat mai naturale, care contin cat mai putine substante daunatoare. Alege sapunuri si sampoane din plante si evita-le pe cele care contin linalool. Linaloolul este o substanta care se gaseste in anumite plante, insa in produsele cosmetice apare in forma artificiala.

Iata mai jos si cateva dintre beneficiile folosirii unui filtru de apa:

  • folosirea unui filtru de apa este cea simpla modalitate de a reduce expunerea la clor si alte substante chimice
  • imbunatateste respiratia si reduce riscul de astm si bronsita
  • reduce riscul de cancer de prostata si san
  • imbunatateste starea generala de sanatate si creste energia
  • imbunatateste calitatea aerului din locuinta
  • tenul devine mai moale si are un aspect tanar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare