Boli

#inima #organe #organism #plamani #vase de sange #tendoane

Cat de bine iti cunosti organismul?

De la creier, organ mai complicat decat cel mai sofisticat computer existent, si pana la muschii inimii care pompeaza sange nonstop timp de zeci de ani, organismul tau este cu adevarat o minune a naturii. Dar oare mai stii de la orele de anatomie cum functioneaza si ce contin organele care te mentin in viata? Acum ai ocazia sa-ti verifici cunostintele cu ajutorul unui test oferit de everydayhealth.com.

Care sunt partile organismului care masoara 160.000 de kilometri daca ar fi aliniate?

Raspuns: Vasele de sange

Potrivit Institutului Franklin din Philadelphia, SUA, arterele, venele si capilarele unui adult ar inconjura lumea de patru ori. In medie, vasele de sange ale unui copil intinse unul in prelungirea celuilalt ar masura in lungime in jur de 96.000 de kilometri.

Care sunt organele care contin in jur de 600 de milioane de saci micuti?

Raspuns: Plamanii

In total, cei doi plamani contin aproximativ 600 de milioane de alveole pulmonare ce fac posibil schimbul de gaze respiratorii intre aer si sange, sustin specialistii Muzeului de Stiinta din Minnesota, Saint Paul, SUA. Astfel, in acesti mici saci are loc schimbul care te mentine viu: oxigenul intra in sange, iar dioxidul de carbon iese din sange.

Care este partea corpului care contine 26 de oase, 33 de articulatii si mai mult de 100 de muschi, tendoane si ligamente?

Raspuns: Piciorul

Chiar daca este mic ca si marime, aparentele insala in cazul piciorului. Potrivit cercetatorilor din cadrul Asociatiei Medicale Americane a Podiatrilor (specialisti in medicina picioarelor), piciorul tau face fata unei presiuni impresionante exercitata  de oasele, articulatiile si muschii pe care ii contine.

Simpla plimbare zilnica exercita o forta asupra picioarelor tale egala cu cateva sute de tone.

Care este partea corpului care se misca de pana la 144.000 de ori pe zi?

Raspuns: Inima

O frecventa cardiaca sanatoasa variaza intre 60 si 100 de batai pe minut. Potrivit Clinicii Mayo din SUA, inima ta se misca de 86.000 pana la 144.000 de ori in fiecare zi. De fapt, un studiu despre femeile aflate la menopauza care nu sufera de boli cardiace, publicat in revista "British Medical", a aratat ca riscul de a face infarct este mai mic cu 25% in cazul in care pulsul este mai mic de 62 de batai pe minut.

Sursa foto: prweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare