Boli

# asistent medical generalist # asistent medical #responsabilitati

Care sunt principalele responsabilitati ale unui asistent medical generalist?

Cochetezi cu gandul de a deveni asistent medical, insa nu stii daca este o meserie potrivita pentru tine? Pentru a lua o decizie informata, este important sa cunosti ce face un asistent medical generalist in cea mai mare parte a unei zile obisnuite de munca. Citeste in continuare despre responsabilitatile acestui job!

Inainte de toate, atunci cand iti incepi parcursul profesional in acest domeniu, vei ocupa postul de asistent medical debutant pentru primele sase luni de activitate. Pe durata acestor sase luni, te vei acomoda, vei invata si iti vei insusi principalele manevre si tehnici medicale pe care va trebui sa le aplici. La finalul acestei perioade, vei fi evaluat de superiorul tau, de asistentul medical sef si uneori si de departamentul de resurse umane al spitalului sau clinicii in care lucrezi.

Referitor la responsabilitati, o parte a acestora sunt de natura administrativa. Mai exact, vei fi responsabil de formalitatile pentru internarea, primirea si externarea pacientilor. Va trebui sa cunosti si sa respecti procedurile de internare, primire si externare, proceduri ce pot fi specifice fiecarei institutii medicale, insa care respecta acelasi set de principii. Va trebuie sa inregistrezi datele de identitate si sa completezi foile de observatie, iar in cazul pacientilor inconstienti, fara apartinatori sau acte, sa soliciti identificarea catre organele abilitate.

Apoi, va trebui sa pregatesti pacientii pentru examinari si prelevari de produse patologice si biologice. In limita competentelor profesionale, este responsabilitatea ta, ca la nevoie, sa aplici primele masuri terapeutice de mare urgenta. In cazul pacientilor suspecti de boli infecto-contagioase, va trebui sa pui in aplicare masurile corecte de izolare.

Responsabilitatile ce tin de evaluarea diagnostica includ evaluarea starii pacientilor, masurarea si inregistrarea functiilor vitale, pregatirea fizica si psihica a pacientilor pentru examinari clinice, explorari paraclinice, precum si recoltarea produselor patologice si biologice. Va trebui sa insotesti pacientii la investigatii, respectand masurile de securitate stabilite in functie de starea acestora si sa organizezi mediul ambiant pentru examinari.

Ingrijirea si supravegherea pacientilor presupune identificarea eventualelor probleme de ingrijire curenta, asigurarea ingrijirilor generale pentru toaleta, schimbarea lenjeriei, servirea la pat si schimbarea pozitiei in pat, supravegherea comportamentului, dar si participarea la vizitele si contravizitelor medicale pentru a nota recomandarile facute de medici. De asemenea, vei administra substantele medicamentoase conform planului realizat de specialisti si vei informa medicii despre modificarea starii pacientilor ori de cate ori este nevoie.

Pe langa toate acestea, asistentul medical generalist poarta sarcina de asumare asupra pastrarii secretului medical, a actului medical efectuat si a respectarii normelor de etica si dentologie fata de pacienti si apartinatorii acestora, dar si fata de colegi.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare