Care este varsta reala a corpului tau? Iata cum o afli!

Boli

#sanatate #varsta #varsta reala #varsta corp

Care este varsta reala a corpului tau? Iata cum o afli!

Mijesti ochii pentru a citi, te dor muschii dupa o zi petrecuta la birou si te vezi nevoit sa iti rogi interlocutorii sa repete cuvintele rostite? S-ar putea sa fii surmenat sau, la fel de bine, sa ai de-a face cu imbatranirea prematura a trupului tau! Vrei sa afli daca varsta ta reala coincide cu cea din buletin? Iata cateva teste care te vor ajuta sa descoperi varsta biologica a corpului tau!
 

Testeaza-ti auzul

Calitatea auzului descreste odata cu varsta, dar in cazul in care vrei sa afli daca nu cumva receptionezi mai putine sunete decat ar trebui, iata ce ar trebui sa faci!

Deschide radioul sau TV-ul, pe un canal de muzica, dupa care regleaza volumul la un sfert fata de nivelul la care esti obisnuit sa asculti (nivelul normal). Daca reusesti sa percepi linia melodica, dar si sa intelegi cuvintele, te poti declara fericit: varsta ta biologica este mai mica cu 2 ani decat cea cronologica.

Daca auzi muzica, dar cuvintele melodiei raman un mister, adauga 3 ani la varsta din buletin, iar daca nu reusesti sa auzi nimic, varsta ta biologica este cu 5 ani superioara celei cronologice.

Testeaza-ti creierul

Cercetarile au demonstrat, in repetate randuri, ca, pentru a pastra integritatea functiilor cognitive pana la cele mai inaintate varste, este necesar sa iti "antrenezi" in permanenta creierul. Pentru a vedea daca nu cumva creierul tau este mai in varsta decat ar trebui, numara de la 100 pana la 0, din 7 in 7.

Daca ai sub 40 de ani, numaratoarea ar trebui sa iti rapeasca maximum 20 de secunde. Daca ai peste 40 de primaveri, durata numaratorii ar trebui sa fie de maximum 40 de secunde.

Cum interpretezi rezultatele: daca ai respectat durata specifica varstei tale din buletin, atunci varsta ta biologica este egala cu aceasta. In schimb, daca ai numarat mai incet, adauga 2 ani la varsta cronologica.

Testeaza-ti pielea

Imbatranirea prematura a pielii este una dintre cele mai suparatoare probleme de natura cosmetica. Vrei sa vezi daca pielea ta este la fel de tanara ca tine? Atunci ciupeste pielea de pe palma, mentine-o intre degete 1 minut, dupa care da-i drumul.

Daca revine intr-o secunda la forma initiala, varsta pielii tale este mai mica cu 3 ani decat cea cronologica. Daca dureaza 3-4 secunde, adauga un an la varsta din buletin, iar daca trec 5 sau mai multe secunde, aduna 2 primaveri.

Testeaza-ti muschii

Sanatatea fizica si psihica se pastreaza cu activitati sportive, practicate in mod regulat. Si cum muschii sunt responsabili si de mentinerea echilibrului, iata ce poti face pentru a-i testa: stai intr-un picior, inchide ochii si incearca sa ramai astfel pentru cat mai mult timp. Ai stat 1 minut? Ai mai putin cu 4 ani. Ai mentinut pozitia circa 30 de secunde? Taie 2 primaveri din varsta cronologica. In schimb, daca n-ai rezistat nici 10 secunde, adauga 3 ani la varsta din buletin.

Testeaza-ti plamanii

Gafai dupa ce ai urcat fie si doar cateva trepte? S-ar putea ca plamanii tai sa nu fie in cea mai buna forma! Iata cum ii testezi: sufla puternic intr-un balon, o singura data, dupa care strange-i bine capatul si masoara-l. Un balon de 7-9 cm contine 0,5 litri de aer, ceea ce inseamna ca varsta ta reala este cu 5 ani superioara celei din buletin. Un balon de 10-13 cm contine 1-1,5 litri de aer, iar tu trebuie sa adaugi 1 an. Iar daca balonul are peste 13 cm (2-3 litri de aer), scade 3 ani.

Sursa foto: blog.pinnok.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare