Boli

#carbune medicinal #halena #diaree #gastrita #indigestie

Carbunele medicinal, tratament naturist bun la toate

Despre carbunele medicinal se poate spune pe scurt ca este un medicament cu un pret acesibil, care indeparteaza probleme frecvente precum balonarea, halena , icterul, indigestia, flatulenta   sau intoxicatiile alimentare.   Desi carbunele medicinal este o pastila care nu beneficiaza de o atentie prea mare, acesta are efecte extraordinare pentru organism, motiv pentru care  ar trebui sa il avem la indemana tot timpul.


Iata cateva dintre indicatiile carbunelui medicial:


Carbunele medicinal trateaza indigestia


Indigestia, arsurile stomacale sau balonarile pot fi indepartate daca iei o pastila de carbune medicinal cu un pahar de apa plata sau ceai. Desigur, daca stii ca te confrunti cu aceste probleme dupa fiecare masa, poti lua medicamentul preventiv, cu aproximativ 30 de minute inainte de a servi masa.


Carbunele medicinal calmeaza crizele de gastrita


Carbunele medicinal absoarbe acidul gastric din stomac si duce astfel la calmarea crizelor de gastrita.  In acest caz, carbunele medicinal poate fi luat atat preventiv, cat si atunci cand simti ca incepe o criza de gastrita. Il poti lua sub forma de pastila sau pulbere, dizolvata intr-un pahar cu apa.


Carbunele medicinal indeparteaza halena


Daca ai probleme cu respiratia urat mirositoare cauzata de alimentele care au fermentat in stomac, un carbune medicinal poate salva situatia. Atunci cand simti ca respiratia ta are un miros greu, inghite o pastila de carbune medicinal cu un pahar cu apa, iar in aproximativ 15 minute vei scapa de problema.


De asemenea, o alta metoda la indemana pentru indepartarea halenei este urmatoarea: umezeste-ti degetele, inmoaie-le in pulbere de carbune si maseaza-ti limba si obrajii cu aceasta. Efectul va fi imediat.


Carbunele medicinal previne si combate flatulenta


Desi gazele sunt un lucru normal si necesar, exista si cazuri cand acestea apar foarte des si sunt greu de controlat, creand momente extrem de jenante. Pentru a preveni flatulenta in exces poti lua preventiv un carbune medicinal inainte sau dupa o masa in care consumi alimente cum ar fi fasole, mazare , soia, linte, ceapa, varza, mere, prune uscate, nuci sau stafide.


Carbunele medicinal trateaza problemele respiratorii


Persoanele care sufera de astm, dar si cei care au crize respiratorii si de tuse, au in carbunele medicinal un aliat de nadejde. Amesteca doua linguri de pulbere de carbune medicinal intr-un pahar mare cu apa si consuma apoi rezultatul. Amestecul se bea in fiecare zi, timp de cel putin 7 zile.


Carbunele medicinal te scapa de intoxicatii


Daca ai inghitit mai multe medicamente sau diverse substante toxice, carbunele medicinal este o solutie foarte eficienta. Evident, aceasta masura este de ajutor numai pana cand ajungi de urgenta la spital. Se amesteca o lingurita de pulbere de carbune medicinal amestecat intr-un pahar cu apa, iar apoi se consuma cel putin un litru de apa. Aceasta este o metoda prin care se  grabese eliminarea substantelor toxice din organism.


Carbunele medicinal combate diareea


Daca ai consumat alimentele nepotrivite si acum te confrunti cu diareea, carbunele medicinal este salvarea ta. Inghite doua pastile de carbune medicinal, iar in maxim 30 de minute, problema va fi de domeniul trecutului.


Carbunele medicinal scade colesterolul


Carbunele medicinal scade concentratia de colesterol din sange si imbunatateste activitatea inimii si a creierului. Un tratament de 7 zile cu cate o pastila pe zi, poate face minuni in special pentru persoanele cardiace sau cele care au colesterolul ridicat. De asemenea, activitatea neurala va fi simtitor imbunatatita.


Carbunele medicinal reduce inflamatiile si iritatiile


Daca ai suferit intepaturi de insecte, rani, eczeme sau iritatii amesteca o lingura de pulbere de carbune medicinal cu o lingura de apa si aplica rezultatul pe zona afectata. Dupa aceea, aplica un pansament si tine-l timp de maxim 12 ore. Aceasta cataplasma nu trebuie aplicata pe rani deschise pentru ca pateaza pielea.


Atentie!

 

  • Consumul indelungat de carbune medicinal poate cauza inchiderea considerabila la culoare (spre negru) a fecalelor, asa ca nu te alarma daca observi aceasta schimbare.

 

  • Desi pulberea de carbune reduce inflamatiile si iritatiile pielii, daca este pusa pe o rana deschisa, poate duce la colorarea permanenta a pielii.

 

  • Carbunele medicinal trebuie utilizat fara sa fie amestecat cu alte alimente cum ar fi sirop, dulceata sau inghetata pentru ca altfel isi pierde din eficienta.


Bine de stiut!

 

  • Carbunele medicinal poate fi utilizat luni si chiar azi de zile fara sa existe vreo problema.

 

  • Sunt extrem de slabe sansele ca existe efecte adverse ale carbunelui medicinal, totusi daca acestea apar intrerupe tratamentul si mergi la medic.


Sursa foto : historyforkids.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare