Boli

#candida #test #candidoza #test candida

Candida albicans, cea mai raspandita infectie cu transmitere sexuala. Cum afli daca ai candidoza in doar cateva minute

Candidoza este o infectie genitala care afecteaza cel putin 75% dintre femei, iar in cele mai multe cazuri este recurenta. Candidoza este totodata si una dintre cele mai raspandite boli cu transmitere sexuala printre tinerii din Romania (femei si barbati) si, in ciuda faptului ca se trateaza usor, multi pacienti esueaza in a o depista si trata corespunzator la timp.

Potrivit statisticilor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in Romania sunt inregistrate oficial 1 milion de persoane diagnosticate cu o infectie cu transmitere sexuala, insa neoficial, se considera ca numarul acestora depaseste 10 milioane.

Educatia sexuala precara a determinat o crestere semnificativa a incidentei bolilor cu transmitere sexuala in randul adolescentilor, 1 din 4 tineri confruntandu-se, fara sa stie, cu o astfel de infectie, in contextul in care cele mai multe BTS-uri sunt asimptomatice.

Candidoza este o infectie care se poate transmite pe cale sexuala, dar care se declanseaza si pe fondul unui sistem imunitar slabit, intrucat ciuperca responsabila pentru declansarea infectiei se gaseste in mod natural in organism.

Diagnosticarea infectiei este acum mai simpla ca niciodata si nici macar nu presupune o vizita la medic. Iata cum afli daca ai candidoza in doar cateva minute, in doi pasi simpli:

Identifica simptomele specifice candidozei genitale

Infectia cu candida albicans afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Primul pas spre depistarea candidozei genitale consta in identificarea simptomelor asociate infectiei, care difera la cele doua sexe.

La femei, candidoza vaginala se manifesta prin urmatorul tablou simptomatologic:

  • secretie vaginala intensa de culoare alba, cu textura branzoasa, urat mirositoare;
  • senzatie de usturime la urinat;
  • usturimi si mancarimi vaginale;
  • urinari frecvente;
  • arsuri sau dureri in timpul contactelor sexuale.

La barbati, candidoza genitala de mai numeste si balanita si prezinta urmatoarele simptome:

  • mucoasa uscata si inrosita (inflamata) a glandului;
  • miros neplacut;
  • secretii abundente, albicioase;
  • usturime la urinare;
  • durere sau usturime in timpul contactului sexual.

Confirma-ti diagnosticul acasa, cu testul rapid de la Veneris!

Frica de medic, educatia sexuala precara si adoptarea pozitiei "mie nu mi se poate intampla asa ceva" impiedica multe persoane, mai ales tineri, sa mearga la ginecolog sau urolog pentru efectuarea investigatiilor necesare depistarii infectiilor cu transmitere sexuala.

Pentru aceste persoane, dar si pentru celelalte care suspecteaza o infectie cu candida albicans, exista o gama unica de teste rapide care ajuta la diagnosticarea acestei boli acasa, in doar cateva minute. Testele sunt disponibile in peste 1000 farmacii din Romania.

Este vorba de testul Candida Albicans de la Veneris, care contine o caseta cu o banda de testare a proteinelor din urina in vederea depistarii candidozei.

Testul ofera o precizie de 98.4% in diagnosticarea candiozei genitale, are un pret accesibil si poate fi efectuat atat de barbati, cat si de femei. Este cea mai simpla si rapida metoda de depistare a unei infectii genitale, care te scapa de cheltuielile mari din timpul investigatiilor ginecologice si de disconfortul unui astfel de control.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare