Boli

#unghie incarnata #tendinita #durere picioare # boli picioare #panaritiu

Cand mersul devine durere

Mersul este cea mai simpla si sigura metoda de miscare, insa pot aparea dureri de picioare, care sunt cel mai adesea ignorate. In astfel de cazuri este indicat sa mergi la medic si sa nu renunti la miscare.

Oricat de dureroase sunt problemele, este foarte important sa nu renunti la miscare. In acest fel iti vei pierde motivatia, iti vei pierde tonusul muscular si vei acumula si cateva kilograme in plus.

Iata mai jos cum poti trata cele mai frecvente probleme ale picioarelor:
 

Dureri de calcaie


Persoanele care merg foarte mult pe jos se pot confrunta adesea cu dureri de calcaie. Aceste dureri sunt adesea ignorate, insa netratate pot duce la probleme serioase. Durerile de calcaie sunt mai acute dimineata, deoarece tendoanele din aceasta zona se incordeaza in timpul noptii.

Daca aceste dureri sunt netratate, se pot acumula depozite de calciu, care pot duce la cresterea unei structuri osoase in zona calcaiului.

La primele semne de dureri, incearca sa faci cateva exercitii de intindere. Pentru a redure durerile incearca sa porti pantofi de suport. De asemenea, daca durerile nu dispar in cateva zile, mergi la medic.
 

Unghii incarnate


Durerile de la degetele de la picioare pot aparea atunci cand colturile unghiilor cresc in carne, punand presiune asupra tesuturilor moi din jur. Aceasta problema poate aparea in special daca poti incaltamine prea scurta sau prea stramta, ceea ce traumtizeaza piciorul atunci cand mergi.

Pentru a evita aparitia unghiei incarnate, este indicat sa porti incaltamine adecvata, in care piciorul sa aiba loc.
 

Tendinita achileana


Tendonul lui Achile conecteaza muschii gambei cu calcaiul si se poate irita atunci cand mergi prea mult pe jos, in special daca nu porti incaltamintea potrivita.

Pentru a reduce durerile este indicat sa renunti o perioada la miscare si sa mergi la medic. De asemenea, incearca sa nu mai pui presiune asupra piciorului. De asemenea, poti incerca sa faci zilnic cateva exercitii de intindere a calcaiului.

Cand durerile sunt severe, acopera zona respectiva cu comprese reci, pe care sa le lasi 15 - 20 de minute.
 

Panaritiu


Panaritiul este o infectie a degetelor de la picioare si se caracterizeaza printr-o umflatura dureroasa. Pentru a evita aceasta problema, este indicat sa porti incaltaminte larga, care sa ofere degetelor mult spatiu.
 

Dureri intre degete


Tesuturile care inconjoara nervii degetelor de la picioare se pot intari, ducand la furnicaturi, amorteala sau dureri care radiaza in zonele vecine. Aceste dureri apar de obicei intre al treilea si al patrulea deget si sunt mai frecvente in randul femeilor.

Tratamentul pentru aceasta problema difera, de la simpla schimbare a incaltamintei, pana la operatie chirurgicala. Este indicat sa mergi la medic atunci cand simti ca ceva este in neregula.
 

Bursita


Bursita e o inflamatie a bursei, un mic sac cu fluid care captuseste si lubrefiaza zona in care elementele articulare, oase, tendoane, ligamente, muschi sau piele, se freaca una de alta.

Daca te confrunti cu aceasta problema, este indicat ca timp de cateva saptamani sa renunti la mers si sa practici alte forme de miscare, precum inot sau mersul pe bicicleta statica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare