Boli

# cancer infantil # cancer copii #cancer

Cancerul infantil – peste 500 de cazuri noi, diagnosticate anual in Romania

Cu toate ca reprezinta mai putin de 2% dintre formele de cancer si din patologia pediatrica totodata, cancerul infantil este cauza majora de deces in randul copiilor cu varste intre 5 si 14 ani, dupa accidente.

Anual, rata de incidenta a cancerului infantil este de aproximativ 140 la fiecare 1 milion de copii, sustine Cancer Research UK, iar evolutia in domeniul medical a dus catre o rata de supravietuire de 80%.

Mai exact, la nivel mondial sunt diagnosticate peste 200,000 de cazuri noi anual, dintre care 500 doar in Romania, arata Institutul Oncologic din Bucuresti.

Conform unui studiu publicat in Cancer Journal for Clinicians, cele mai comune tipuri de cancer in randul copiilor de pana in 15 ani sunt leucemia limfoblastica acuta, limfomul non-Hodgkin sau Hodgkin sau neuroblastomul, tumorile cerebrale sau cancerele osoase, iar simptomele sunt adesea asemanatoare.

Care sunt semnele care ar trebui sa ne alerteze?

Desi cauzele exacte ale aparitiei cancerului infantile sunt inca necunoscute, exista cativa factori de risc a caror cunoastere poate avea o importanta semnificativa in preventia sau depistarea precoce a bolii. Printre acestea se regasesc modificarile genetice, mostenite sau dobandite.

Aproximativ 85% dintre cazurile de cancer prezinta simptome similare in cazul copiilor, iar cunoasterea lor este un pas important in depistarea bolii in stadiu incipient, atunci cand sansele de succes ale tratatamentului sunt majore.

Printre cele mai comune simptome se regasesc:

  • Pierdere in greutate;
  • Migrene frecvente;
  • Aparitia unor forme tumorale sau a unor ganglioni;
  • Infectii persistente;
  • Stari de greata persistente sau voma;
  • Astenie si paloare vizibila;
  • Febra recurenta inexplicabila.

Diagnosticarea cancerului la copii

Desi aproximativ 90% dintre pacienti sunt vindecati prin tratarea bolii in primele stadii, in Romania diagnosticarea bolii are loc atunci cand boala este deja avansata, din cauza lipsei de educatie asupra simptomelor, fapt pentru care familia amana vizita la medic.

O a doua cauza a diagnosticarii tardive este, de asemenea, situatia financiara. in multe cazuri, familiile copiilor diagnosticati nu pot sustine costurile investigatiilor si procedurilor medicale necesare, ori ale tratamentului.

Printre procedurile de diagnosticare se regasesc radiografia, ecografia sau tomografia, analiza sangelui (hemograma), sau testul de urina, unele dintre proceduri fiind accesibile din punct de vedere financiar, dar si foarte eficiente.

MediHelp International, impreuna cu Lamp Insurance si The New European Surgical Academy (NESA) sustin parintii in procesul de diagnosticare a cancerului infantil, astfel ca au lansat in Romania cardul NESA, o modalitate de finantare oncologica ce poate fi accesata de orice persoana fizica, inclusiv in cazul copiilor sub 18 ani.

In schimbul unei donatii anuale de 33 de euro catre NESA, pentru a sustine cercetarea oncologica, donatorul primeste un card care, in cazul suspiciunilor de cancer, ofera acces la 2000 de euro care pot acoperi parte din costurile serviciilor initiale de diagnostic a bolii.

Cardul poate fi solicitat de orice persoana fizica sanatoasa, si poate fi utilizat pentru consult medical, navigare medicala sau servicii de second opinion oriunde in lume, inclusiv pentru oricare dintre procedurile si testele mentionate mai sus.

Asigurare medicala internationala, pentru tratarea cancerului infantil

in lupta pentru combaterea cancerului, pentru a reduce povara financiara dar si emotionala, precum si pentru a facilita accesul la ingrijire medicala la cele mai inalte standarde, planurile de asigurare de sanatate pot include intreaga familie pe lista beneficiarilor.

O astfel de polita poate acoperi costurile pentru preventie, diagnosticare si tratament al cancerului chiar si 100%, si poate fi accesata oriunde in lume.

Cine poate fi asigurat?

Planurile de asigurare de sanatate privata se adreseaza persoanelor individuale si garanteaza o acoperire anuala de pana la 3 milioane de euro, in cazul alegerii unei asigurari internationala de sanatate.

Asigurarea medicala internationala ofera o lista extinsa de servicii medicale acoperite, precum si o gama larga de clinici de renume din toata lumea in care polita poate fi accesata.

Ce servicii acopera integral asigurarea internationala de sanatate, pentru preventia si tratamentul cancerului?

  • Spitalizare
  • Medici specialisti
  • Analize complete si teste de laborator pentru depistarea celulelor canceroase
  • Tratament pentru cancer (spitalizare, chimioterapie si consultatii asociate, radioterapie, medicamente si investigatii)
  • Evacuare medicala internationala de urgenta

Afla mai multe despre cardul NESA pe www.medihelp.ro/medihope/nesacard/, si despre asigurarea internationala de sanatate pe www.medihelp.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare