Boli

# Centrul Medical Anadolu #CTC #analiza cancer #cancer sange #cancer

Cancerul, depistat prin analiza de sange. Unde te poti testa!

Analiza celulelor tumorale circulante (CTC) - metoda eficienta, minim invaziva, care permite depistarea celulelor canceroase si identificarea numarului si tipului acestora in stadiu incipient, pate fi efectuata, pentru prima data, la unul dintre cele mai bune spitale, din lume, Centrul Medical Anadolu din Istanbul, Turcia.

Noua metoda inovatoare de depistarea a cancerului consta intr-un test simplu de sange si joaca o contributie majora in diagnosticarea precoce si procesul de tratament personalizat.

Orice pacient poate fi supus analizei CTC. „Mostra de sange luata de la pacient este examinata cu ajutorul unui dispozitiv special. Noua metoda prinde celulele canceroase, furnizeaza informatii despre numarul lor si identifica tipul de cancer. Toti acesti pasi pot fi parcursi intr-o singura zi”, a declarat Prof. Hüseyin Baloğlu, medic patolog in cadrul Anadolu Medical Center.

„Sunt utilizati in depistarea cancerului parametri precum dimensiunea tumoarei si extinderea la ganglioni limfatici regionali sau organe. De acum incolo insa, datorita noii tehnologii CTC, va fi posibil sa detectam tumoarea cat inca este de mici dimensiuni”, a continuat Prof. Dr. Hüseyin Baloğlu.

Aceasta metoda noua, implementata pentru prima data in Turcia, ii permite pacientului monitorizarea constanta in timpul terapiei. in vechiul sistem, raspunsurile favorabile/nefavorabile sau neutre pot fi determinate abia dupa 3 luni. Datorita acestei tehnologii, modificarea la nivelul numarului de celule tumorale inainte si dupa tratament poate fi determinata in primele doua saptamani.

Potrivit Prof. Dr. Hüseyin Baloğlu, aceasta metoda este una dintre cele mai avansate sisteme de monitorizare a tratamentului pentru cancer si subliniaza importanta tratamentului personalizat.

Prezice riscul de recidiva

Prin detectarea si monitorizarea nivelului de CTC in sange, medicii pot obtine informatii importante despre prognostic, fapt care poate influenta puternic deciziile de tratament. Numarul mai mare de CTC in sange este strans legat de un risc crescut de metastaza, precum si un prognostic mai sarac si o rata de supravietuire scazuta. Celulele tumorale circulante pot raspandi cancerul in organismul.

Evaluarea CTC este mai precisa pentru punerea unui diagnostic la pacientii cu cancer metastatic. Abordarea conventionala a cancerului a fost axata pe tumoarea primara, deciziile de tratament fiind luate pe baza caracteristicilor celulelor canceroase primare. in acest caz, celulele tumorale circulante ar putea sa nu fie distruse daca CTC sunt genetic diferite de celulele canceroase din tumoarea primara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului