Boli

# testare glicemie #testari gratuite #ilfov #glicemie #bucuresti

Campanie gratuita pentru depistarea precoce a Diabetului Zaharat si evaluare a riscului de aparitie a bolilor cardio-vasculare in Otopeni

Bucuresti - Ilfov este una dintre regiunile cu cea mai mare prevalenta a diabetului zaharat, iar peste 70% dintre cazuri afecteaza persoane trecute de 60 de ani, preponderent femei. Desi depistarea sa este simpla si nedureroasa, in multe cazuri diabetul zaharat ramane nediagnosticat, astfel incat numarul persoanelor care sufera de aceasta afectiune ar putea fi mult mai mare. Alaturi de Bolile Cardiovasculare, Diabetul Zaharat reprezinta principala cauza a deceselor din cauze prevenibile si tratabile in Romania.

Din aceste motive, Primaria orasului Otopeni, impreuna cu Centrul de Diagnostic si Tratament MedIF lanseaza in luna septembrie o campanie gratuita de screening pentru depistarea precoce a diabetului zaharat si de evaluare a riscului de aparitie a bolilor cardio-vasculare. Campania se va adresa locuitorilor din Otopeni si localitatile limitrofe si se va desfasura in orasul Otopeni pe parcursul a sase zile, in perioada 19-21 Septembrie in Parcul Central si in 22-24 septembrie, in Parcul Odai.

„In perioada pandemiei cu virusul SARS-COV-2, pacientii cronici nu au mai fost considerati o prioritate, multi dintre acestia suferind din cauza complicatiilor. Potrivit Comisiei Europene/Public Health, riscurile de a dezvolta un infarct miocardic acut sau un accident vascular cerebral au depasit cu mult riscurile de contractare a COVID-19 si in prezent, bolile de inima sunt principala cauza de deces la nivel mondial. Diabetul este unul dintre factorii majori de risc pentru bolile cardio-vasculare, alaturi de sedentarism, fumat sau obezitate. De altfel, intr-o campanie de screening anterioara in cadrul clinicii noastre, am diagnosticat mai multe cazuri noi de diabet pe parcursul a doua saptamani”, declara Dr. Catalina Moinescu, cofondator al clinicii medicale MedIF.

Persoanele interesate vor putea obtine rezultatele pe loc, imediat dupa recoltarea glicemiei. Spre deosebire de majoritatea investigatiilor pe baza de sange, la masurarea glicemiei in scop de screening nu este necesar ca pacientii sa nu manance inainte de recoltare probelor de sange. De asemenea, pacientii vor putea beneficia de masurarea tensiunii arteriale si a pulsului pentru evaluarea riscului dezvoltarii bolilor cardio-vasculare.

Investigatiile vor fi realizate de personal medical calificat si vor fi gratuite.

Boala cardiovasculara aterosclerotica reprezinta principala cauza de morbiditate si mortalitate a pacientilor diabetici. De aceea, diagnosticul precoce al diabetului zaharat, alaturi de tratamentul adecvat al acestuia, evaluarea periodica a riscului cardio­vascular reprezinta principala metoda de reducere a morbiditatii si mortalitatii.

„Programul Impreuna pentru Sanatate este unul deosebit, prin scopul sau, acela de a imbunatati starea de sanatate a populatiei generale si de a oferi sfaturi preventive legate de starea lor de sanatate. Este foarte important faptul ca cetatenii pot avea acces in mod gratuit la investigatii pe parcursul acestei campanii. Ne dorim sa crestem gradul de constientizare in ceea ce priveste diabetul zaharat si bolile cardio-vasculare in comunitatea noastra si ne bucuram ca avem sprijinul Centrului Medical MedIF in acest sens“, declara Gheorghe Constantin Silviu, Primarul Orasului Otopeni.

Centrul Medical MedIF este cel mai mare centru de diagnostic si tratament din Otopeni. Echipa formata din 30 medici si asitenti medicali ofera servicii decontate pacientilor asigurati in 17 specialitati medicale. In cadrul clinicii MedIF, circuitul pacientului cronic este eficientizat la maximum: bolnavii cronici regasesc in acelasi loc toate specialitatile medicale si chirurgicale de care au nevoie, precum si o abordare interdisciplinara in echipa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare