Boli

#incaltari #calcaie crapate #calcaie uscate #lotiuni calcaie #lotiune hidratanta

Calcaiele uscate, risc de infectii. Afla cum le poti preveni

Incaltarile nepotrivite, lipsa de hidratare, supraponderalitatea sau praful din atmosfera sunt cativa dintre factori care provoaca uscarea si craparea calcaielor, mai ales daca pielea este foarte sensibila. Din pricina acestei conditii medicale, poti simti durere in timpul mersului, dar poti dezvolta si infectii grave. De asemenea, aspectul inestetic al calcaielor te impiedica sa folosesti anumite incaltari.

Cauzele calcaielor crapate

Principala cauza a craparii calcaielor este hidratarea insuficienta. Fisurile care apar pe suprafata calcaielor se pot inflama si chiar sangera. Printre cauzele care pot duce la craparea calcaielor se numara:

  • deshidratare din cauza consumului moderat de apa;
  • slaba hidratare a calcaielor (nu folosesti creme ori uleiuri speciale);
  • baile foarte fierbinti;
  • folosirea produselor de ingrijire prea dure, care usuca pielea;
  • diabetul zaharat;
  • obezitatea;
  • vremea rece din timpul iernii.

In timp, daca fisurile se agraveaza pot incepe sa sangereze. Din acest motiv, bacteriile si virusurile pot patrunde in organism, cauzand diferite infectii si boli.

Diabetul zaharat si obezitatea provoaca uscarea pielii calcaielor

Cei mai mari factori de risc pentru calcaiele crapate sunt diabetul zaharat si obezitatea.
Diabeticii sunt susceptibili de a dezvolta calcaie crapate, intrucat nervii de la picioare pot fi deteriorati din cauza nivelului necontrolat de zahar din sange, ceea ce poate duce la uscarea pielii.

Astfel, riscul diabeticilor de a suferi din cauza calcaielor uscate este mai mare decat in cazul persoanelor sanatoase. In cazul persoanelor cu diabet, este recomandata verificarea frecventa a calcaielor pentru a evita aparitia fisurilor sau a infectiilor.

In ceea ce priveste persoanele obeze, toata greutatea corporala se lasa pe picioare, in speta la nivelul calcaielor, ceea ce face ca pielea sa nu poata face fata presiunii, motiv pentru care se crapa.

Tratamentul calcaielor crapate

In cazul in care calcaiele sunt crapate si provoaca dureri in timpul mersului, este important sa incepi un proces de hidratare. In primul rand, poti folosi o lotiune hidratanta care sa inmoaie pielea piciorului.

De asemenea, un leac pentru tratarea calcaielor il reprezinta uleiul de masline. Maseaza calcaiele cu ulei dupa fiecare baie si infasoara-le in folie alimentara de plastic. Uleiul va actiona pe parcursul noptii, iar in timp, pielea calcaielor va capata un aspect neted.

Un alt ulei folosit in tratarea calcaielor uscate este cel de ricin. Se aplica la fel ca uleiul de masline. In plus, uleiul de ricin este si un bun dezinfectant.

Un alt produs care ajuta la hidratarea picioarelor crapate este balsamul de par. Se maseaza picioarele cu balsam de par inainte de culcare si se lasa sa actioneze pana a doua zi.

Prevenirea craparii calcaielor

Pentru prevenirea acestei conditii medicale, este recomandat sa elimini factorii de risc. Asadar, consuma foarte multe lichide, evita dusurile foarte fierbinti si hidrateaza constant pielea, cu ajutorul lotiunilor speciale.

Sursa foto: fashioncentral.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare