Boli

#par #caderea parului #minoxidil

Caderea parului, semn de boala

Foarte multe femei se plang adesea ca le cade parul. In aceasta situatie, singura solutie este consultul unui specialist, inca de la aparitia primelor semne care va nelinistesc. Motivul este foarte simplu, este mult mai usor sa opresti caderea parului, decat sa-l faci sa creasca.

 

Actioneaza de la primele semne

 

Caderea parului sau alopecia androgenica (cauza hormonala) se caracterizeaza printr-o rarire progresiva, la inceput in regiunea frontala. In momentul instalarii menopauzei, o treime dintre femeile de peste 40 de ani sunt afectate. Insa, exista posibilitatea ca si tinerele, chiar din perioada pubertatii, sa sufere de aceasta boala. Gratie noilor cercetari, au aparut o serie de medicamente si tratamente eficiente, insa din pacate exista si femei carora nu li se potrivesc sau la care acestea nu au efectul scontat. De aceea, solutia cea mai buna ramane consultarea medicala timpurie.

 

Cand trebuie sa mergi la medic

 

Primele „semnale” nu sunt intotdeauna usor de reperat caci, la inceput, parul cade in cantitati mici si pare un lucru banal, fiind asociat de cele mai multe ori cu schimbarile legate de trecerea intr-un alt anotimp (astenia, de exemplu), perioadele de stres, cu graviditatea etc. Important este ca in acest moment sa nu ezitati sa consultati un medic specialist pentru a va spune care este adevaratul motiv. Urmatoarele indicii va pot ajuta sa depistati precoce alopecia androgenica:

  • Caderi de par episodice, un pic cam apropiate ca durata de timp.
  • Cresterea unor fire foarte fine in zona fruntii, semnaleaza nu indesirea parului, ci instalarea alopeciei.
  • In cazul in care ati avut cazuri de alopecie in familie, exista posibilitatea sa suferiti dea aceasta boala, deoarece se trasmite genetic.

 

Tratament cu minoxidil

 

Tratamentul in caz de alopecie se bazeaza in primul rand pe minoxidil, insa sunt cazuri in care acesta este hormonal. Trebuie sa retineti ca suplimentele alimentare si vitaminele sunt prescrise adesea in asociere cu tratamentul propriu-zis, in special in cazul unei caderi de par periodice.

Minoxidilul este un medicament cu puternice proprietati vasodilatatoare care actioneaza asupra cresterii parului. Acesta antreneaza oprirea caderii parului si dezvoltarea sistemului pilos. Exista totusi si efecte nedorite: reactii alergice rare si fara gravitate, o iritatie locala, o retentie de apa si o usoara gafaiala. Daca medicul v-a prescris acest tratament trebuie sa fiti rabdator, deoarece sunt necesare trei luni pentru a stopa caderea parului si sase luni pana sa vedeti ca acesta incepe sa creasca.

In cazul in care tratamentul nu da rezultat iar forma de alopecie de care suferiti evolueaza, exista diferite tehnici extrem de eficiente, insa foarte costisitoare, precum grefele de par. Insa, mai inainte de toate este bine sa ganditi pozitiv si sa aveti o imagine pozitiva despre sine.

Daca si tu suferi de aceeasi problema si ai gasit solutia potrivita, nu ezita sa scrii despre asta. Mai multe sfaturi sunt intotdeauna bine venite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare